bostadsformedling
Foto: Pressbild

Slottschefen fick hyra för 12 000 kronor i månaden

Slottschefen Mikael Sackleen på Statens Fastighetsverk fick hyra en flygel på Rosersbergs slott för 12000 kronor i månaden, rapporterar Expressen.

centrum_artikel

Mikael Sackleen som misstänks för korruptionsbrott på Statens fastighetsverk fick hyra en flygel på 283 kvadratmeter på Rosersbergs slott för 12000 kronor i monaden, dessutom genomgick den renovering för hundratusentals kronor på skattebetalarnas bekostnad.

Det handlar om en så kallade köksflygeln som på pappret är 227 kvadratmeter men i verkligheten 283 kvm, skriver Expressen. Flygeln stod tom fram till 2006 men då Sackleen flyttade in så ställdes bostaden i ordning. Kök, badrum och ytskikt renoverades för 844 000 och 2011 gjordes en utvändig fönstermålning för 258 000 kronor. 2013 gjordes en tredje renovering för 523 000 kronor. Sammanlagt renoverades Rosersbergs slott för 19 miljoner kronor i samband med att den skulle göras i ordning för hotell- och konferensverksamhet.

Enligt Expressen så vräks Sackleen med omedelbar verkan. Statens Fastighetsverk medger att det inte var upp till Sackleen att bestämma vad som ska göras om. Det är oklart varför hyran var så pass låg:
– Faktum är att jag också tycker att det är konstigt, säger Charlotta Andersson Lund, fastighetschef, till tidningen.

Köksflygeln ska framöver införlivas i konferensverksamheten som Stockholm Meeting Selection driver. Sackleen, hans fru och generaldirektören på Statens Fastighetsverk är misstänkta för ett flertal så kallade korruptionsbrott.

brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
defacto_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
nrh
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider