socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild

Slottschefen fick hyra för 12 000 kronor i månaden

Slottschefen Mikael Sackleen på Statens Fastighetsverk fick hyra en flygel på Rosersbergs slott för 12000 kronor i månaden, rapporterar Expressen.

centrum_artikel_host

Mikael Sackleen som misstänks för korruptionsbrott på Statens fastighetsverk fick hyra en flygel på 283 kvadratmeter på Rosersbergs slott för 12000 kronor i monaden, dessutom genomgick den renovering för hundratusentals kronor på skattebetalarnas bekostnad.

Det handlar om en så kallade köksflygeln som på pappret är 227 kvadratmeter men i verkligheten 283 kvm, skriver Expressen. Flygeln stod tom fram till 2006 men då Sackleen flyttade in så ställdes bostaden i ordning. Kök, badrum och ytskikt renoverades för 844 000 och 2011 gjordes en utvändig fönstermålning för 258 000 kronor. 2013 gjordes en tredje renovering för 523 000 kronor. Sammanlagt renoverades Rosersbergs slott för 19 miljoner kronor i samband med att den skulle göras i ordning för hotell- och konferensverksamhet.

Enligt Expressen så vräks Sackleen med omedelbar verkan. Statens Fastighetsverk medger att det inte var upp till Sackleen att bestämma vad som ska göras om. Det är oklart varför hyran var så pass låg:
– Faktum är att jag också tycker att det är konstigt, säger Charlotta Andersson Lund, fastighetschef, till tidningen.

Köksflygeln ska framöver införlivas i konferensverksamheten som Stockholm Meeting Selection driver. Sackleen, hans fru och generaldirektören på Statens Fastighetsverk är misstänkta för ett flertal så kallade korruptionsbrott.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out