centrum_host
Foto: Pressbild

Slottschefen fick hyra för 12 000 kronor i månaden

Slottschefen Mikael Sackleen på Statens Fastighetsverk fick hyra en flygel på Rosersbergs slott för 12000 kronor i månaden, rapporterar Expressen.

Mikael Sackleen som misstänks för korruptionsbrott på Statens fastighetsverk fick hyra en flygel på 283 kvadratmeter på Rosersbergs slott för 12000 kronor i monaden, dessutom genomgick den renovering för hundratusentals kronor på skattebetalarnas bekostnad.

Det handlar om en så kallade köksflygeln som på pappret är 227 kvadratmeter men i verkligheten 283 kvm, skriver Expressen. Flygeln stod tom fram till 2006 men då Sackleen flyttade in så ställdes bostaden i ordning. Kök, badrum och ytskikt renoverades för 844 000 och 2011 gjordes en utvändig fönstermålning för 258 000 kronor. 2013 gjordes en tredje renovering för 523 000 kronor. Sammanlagt renoverades Rosersbergs slott för 19 miljoner kronor i samband med att den skulle göras i ordning för hotell- och konferensverksamhet.

Enligt Expressen så vräks Sackleen med omedelbar verkan. Statens Fastighetsverk medger att det inte var upp till Sackleen att bestämma vad som ska göras om. Det är oklart varför hyran var så pass låg:
– Faktum är att jag också tycker att det är konstigt, säger Charlotta Andersson Lund, fastighetschef, till tidningen.

Köksflygeln ska framöver införlivas i konferensverksamheten som Stockholm Meeting Selection driver. Sackleen, hans fru och generaldirektören på Statens Fastighetsverk är misstänkta för ett flertal så kallade korruptionsbrott.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
defacto_mustach_helsida
ica_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

connys
colorama_april2
greeknight_outsider
nrh