defacto_pan2020
Foto: SL

SL-biljetten kan blippas överallt

Nu kan du som köper enkelbiljetter via SL:s app blippa vid alla pendeltåg eller tunnelbanestationer.

centrum_artikel

Det är numera möjligt att blippa sin biljett på samtliga pendeltågsstationer i länet, istället för att man ska behöva köa till spärren för att blippa. Likaså har samtliga tunnelbanestationer möjlighet för blipp i spärren.

Hittills är det också möjligt att blippa på mer än en tredjedel av bussarna, på resterande bussar ska det bli möjligt löpande under hösten och vintern. SL håller på med en stor digital utbyggnad och det ska bli möjligt att köpa alla typer av biljetter i kollektivtrafiken via SL-appen, likaså ska man kunna blippa sitt bankkort för att resa.

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida
2020_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
centrum_helsida2020
sportlov_sigtuna

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

speedy_helsida
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
nrh
speedy_outsider
teatergrillen_outsider