moderaterna_panorama
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Skumt utanför konsthallen

Under natten har någon roat sig med att hälla tvättmedel i vattenspelet utanför Konsthallen.

Vattenspelet utanför Konsthallen utsattes för en fräckis under natten då någon eller några roade sig med att hälla i tvättmedel. När förbipasserande gick till jobbet i morse så var det överfullt med skum. Det är vad märsta.nu erfar första gången just detta vattenspel utsätts för ”skämtet” men fontänen utanför kommunhuset brukar användas för ändamålet emellanåt. Att hälla tvättmedel rätt i dagvattnet är dock inte att rekommendera då det innehåller kemikalier som orenat hamnar i dagvattenbrunnarna nu. Tvättmedel som används i tvättmaskin renas innan det släpps ut som spillvatten.

defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

mp_helsida_april

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022