moderaterna_riksdag
Foto: Arkivbild

Skänker bort julklappar till välgörenhet

Återbruket och Skänkt och åter hängt har ett överskott av kläder och prylar så de kommer att skänka en stor del till olika välgörenhetsprojekt inför jul.

centrum_artikel

Socialpsykiatrin i Sigtuna kommun har bestämt sig för ett julinitiativ.
– Vi får kläder och prylar från kommuninvånarna som vi fräschar upp tillsammans med våra deltagare och säljer i våra butiker, Återbruket och secondhand butiken, Skänkt och åter hängt. Syftet är att våra deltagare som av olika skäl inte kan komma ut på arbetsmarknaden ska få en meningsfull sysselsättning, berättar Katarina Bozkurt, enhetschef på Socialpsykiatrin.

Då butikerna är överfulla detta år på grund av att man inte haft lika många kunder som vanligt samt att man inte kan ta emot så många i butiken samtidigt så kommer man rensa ut och göra julklappar.
– Vi har kontaktat kyrkan, kvinnojouren, äldreomsorgen och frivilliga organisationer som kommer i kontakt med familjer eller ensamma personer som kan behöva få ett tillskott av julklappar i år. Både deltagare och personal är mycket engagerad och känner att de kan vara med att göra skillnad. Vi tackar kommuninvånarna I Sigtuna kommun att vi får vara mellanhand att kunna förmedla det de skänkt som kan bli till glädje för andra, säger Katarina Bozkurt.

defacto_helsida
2020_helsida
mod_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider