defacto_pan2020
Foto: Arkivbild

Skänker bort julklappar till välgörenhet

Återbruket och Skänkt och åter hängt har ett överskott av kläder och prylar så de kommer att skänka en stor del till olika välgörenhetsprojekt inför jul.

centrum_artikel

Socialpsykiatrin i Sigtuna kommun har bestämt sig för ett julinitiativ.
– Vi får kläder och prylar från kommuninvånarna som vi fräschar upp tillsammans med våra deltagare och säljer i våra butiker, Återbruket och secondhand butiken, Skänkt och åter hängt. Syftet är att våra deltagare som av olika skäl inte kan komma ut på arbetsmarknaden ska få en meningsfull sysselsättning, berättar Katarina Bozkurt, enhetschef på Socialpsykiatrin.

Då butikerna är överfulla detta år på grund av att man inte haft lika många kunder som vanligt samt att man inte kan ta emot så många i butiken samtidigt så kommer man rensa ut och göra julklappar.
– Vi har kontaktat kyrkan, kvinnojouren, äldreomsorgen och frivilliga organisationer som kommer i kontakt med familjer eller ensamma personer som kan behöva få ett tillskott av julklappar i år. Både deltagare och personal är mycket engagerad och känner att de kan vara med att göra skillnad. Vi tackar kommuninvånarna I Sigtuna kommun att vi får vara mellanhand att kunna förmedla det de skänkt som kan bli till glädje för andra, säger Katarina Bozkurt.

2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
prima_helsida
connys_helsida
januari_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

ridskola2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
connys
centrum_sommar_out
swedol_outsider