moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Sju miljoner till kommunens skolor

Kommunens skolor får nästan sju miljoner kronor i coronastöd av regeringen.

Pengar från regeringen till kommunerna ska gå till att skapa förutsättningar för ökad undervisningstid, bättre arbetsmiljö för elever och lärare samt för att smittsäkra verksamheten. Dessutom blir det mer pengar till lovskola och läxhjälp.

Sigtuna kommuns skolor får nästan sju miljoner kronor, pengar som fördelas både till kommunala och fristående skolor. Pengarna fördelas proportionerligt till kommunerna utifrån antalet unga i åldern 6-19 år. Kommunerna behöver inte ansöka om pengarna utan de betalas ut direkt via Skolverket. Sigtuna kommun får exakt 6,7 miljoner. Mest i länet får Stockholm med drygt 100 miljoner följt av Huddinge med 16 miljoner.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

ewas_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida
2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
moderat_outsider