eldsjal2024_pan
Foto: Trafikverket/Göran Fält

SJ vill köra pendeltågen-Överklagar upphandlingen

SJ som förlorade upphandlingen om pendeltågstrafiken i länet lämnade förra veckan in en överklagan till Förvaltningsrätten. Det innebär att MTR som lämnade in det vinnande budet får vänta med att fira.

centrum_artikel_host

SJ lämnade förra veckan in en överklagan till Förvaltningsrätten i Stockholm gällande upphandlingen av det vinnande anbudet av pendeltågstrafiken som MTR Nordic vann
– Efter genomläsning av upphandlingens förhandlingsprotokoll har frågeställningar uppkommit som behöver analyseras närmare, säger SJ:s VD Crister Fritzson i ett pressmeddelande.

MTR kan ha sänkt efter
Fritzson säger även att man bett Trafikförvaltningen att lämna information om hur de utformat och angett fördelarna med det valda utbudet men SJ ska inte ha fått något svar. SJ:s bud ska ha varit 29 miljoner billigare än tvåan när anbudsförhandlingar med dem och MTR inleddes. 8:e december meddelade sedan att MTR fått uppdraget med ett bud som var 16 miljoner kronor lägre än SJ:s, här antyder SJ att MTR fått möjlighet att sänka priset efter anbudstidens slut med 69 miljoner kronor.

Kan dra tillbaka överklagandet
SLL (Stockholms läns landsting) har fram till 29:e december på sig att lämna svar till SJ, om SJ anser sig fått svar på sina frågor så kan man dra tillbaka sin överklagan.
– Vårt anbud förlorade med så liten marginal att det är nödvändigt att vi utreder vad som hände under förhandlingarna, vad fällde avgörandet? Pendeltågsupphandlingen är så betydelsefull att den inte kan lämnas utan tillräcklig belysning. Jag vill understryka att, om svaren vi begärt är tydliga och det framgår att upphandlingen i sin helhet har skett i enlighet med lagen, så kommer SJ att dra tillbaka sin ansökan, fortsätter Fritzson.

connys_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host