defacto_pan2020
Foto: Trafikverket/Göran Fält

SJ vill köra pendeltågen-Överklagar upphandlingen

SJ som förlorade upphandlingen om pendeltågstrafiken i länet lämnade förra veckan in en överklagan till Förvaltningsrätten. Det innebär att MTR som lämnade in det vinnande budet får vänta med att fira.

centrum_artikel

SJ lämnade förra veckan in en överklagan till Förvaltningsrätten i Stockholm gällande upphandlingen av det vinnande anbudet av pendeltågstrafiken som MTR Nordic vann
– Efter genomläsning av upphandlingens förhandlingsprotokoll har frågeställningar uppkommit som behöver analyseras närmare, säger SJ:s VD Crister Fritzson i ett pressmeddelande.

MTR kan ha sänkt efter
Fritzson säger även att man bett Trafikförvaltningen att lämna information om hur de utformat och angett fördelarna med det valda utbudet men SJ ska inte ha fått något svar. SJ:s bud ska ha varit 29 miljoner billigare än tvåan när anbudsförhandlingar med dem och MTR inleddes. 8:e december meddelade sedan att MTR fått uppdraget med ett bud som var 16 miljoner kronor lägre än SJ:s, här antyder SJ att MTR fått möjlighet att sänka priset efter anbudstidens slut med 69 miljoner kronor.

Kan dra tillbaka överklagandet
SLL (Stockholms läns landsting) har fram till 29:e december på sig att lämna svar till SJ, om SJ anser sig fått svar på sina frågor så kan man dra tillbaka sin överklagan.
– Vårt anbud förlorade med så liten marginal att det är nödvändigt att vi utreder vad som hände under förhandlingarna, vad fällde avgörandet? Pendeltågsupphandlingen är så betydelsefull att den inte kan lämnas utan tillräcklig belysning. Jag vill understryka att, om svaren vi begärt är tydliga och det framgår att upphandlingen i sin helhet har skett i enlighet med lagen, så kommer SJ att dra tillbaka sin ansökan, fortsätter Fritzson.

salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
aretslarling
happyhomes_2019
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna
2020_helsida
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
sportlov_sigtuna_outsider