sap_pan
Foto: Trafikverket/Göran Fält

SJ vill köra pendeltågen-Överklagar upphandlingen

SJ som förlorade upphandlingen om pendeltågstrafiken i länet lämnade förra veckan in en överklagan till Förvaltningsrätten. Det innebär att MTR som lämnade in det vinnande budet får vänta med att fira.

panorama_centrum

SJ lämnade förra veckan in en överklagan till Förvaltningsrätten i Stockholm gällande upphandlingen av det vinnande anbudet av pendeltågstrafiken som MTR Nordic vann
– Efter genomläsning av upphandlingens förhandlingsprotokoll har frågeställningar uppkommit som behöver analyseras närmare, säger SJ:s VD Crister Fritzson i ett pressmeddelande.

MTR kan ha sänkt efter
Fritzson säger även att man bett Trafikförvaltningen att lämna information om hur de utformat och angett fördelarna med det valda utbudet men SJ ska inte ha fått något svar. SJ:s bud ska ha varit 29 miljoner billigare än tvåan när anbudsförhandlingar med dem och MTR inleddes. 8:e december meddelade sedan att MTR fått uppdraget med ett bud som var 16 miljoner kronor lägre än SJ:s, här antyder SJ att MTR fått möjlighet att sänka priset efter anbudstidens slut med 69 miljoner kronor.

Kan dra tillbaka överklagandet
SLL (Stockholms läns landsting) har fram till 29:e december på sig att lämna svar till SJ, om SJ anser sig fått svar på sina frågor så kan man dra tillbaka sin överklagan.
– Vårt anbud förlorade med så liten marginal att det är nödvändigt att vi utreder vad som hände under förhandlingarna, vad fällde avgörandet? Pendeltågsupphandlingen är så betydelsefull att den inte kan lämnas utan tillräcklig belysning. Jag vill understryka att, om svaren vi begärt är tydliga och det framgår att upphandlingen i sin helhet har skett i enlighet med lagen, så kommer SJ att dra tillbaka sin ansökan, fortsätter Fritzson.

centrum_sommar2022_helsida
kso_helsida
pantamera_avc_helsida
social_helsida
mote_helsida
helsida_sfs
mp_helsida_april
defacto_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
mote_outsider
pantamera_out
moderat_outsider
connys
outsider_social
kso-duell_out
mp_outsider2022