Göran Langer, VD SigtunaHemFoto: Pressbild/SigtunaHem

SigtunaHem vill höja hyrorna

I den årliga hyresjusteringen yrkar det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem att hyrorna höjs med 3,5 procent: - SigtunaHem avser att satsa på städning, tvättstugor, trygghet och tillgänglighet på Kundservice, för att ytterligare höja boendekvaliteten, skriver VD:n Göran Langer i ett pressmeddelande.

Förhandlingar mellan SigtunaHem och Hyresgästföreningen ska inledas om hyreshöjningen 2016. 3,5 yrkar SigtunaHem, pengar som ska användas till satsning på städning, tvättstugor, trygghet och tillgänglighet på kundservice. Enligt VD:n Göran Langer har de bolag som levererar el, vatten, värme och avfallshantering aviserat en höjning av sina taxor för 2016 vilket påverkar SigtunaHems kostnader. De senaste fem åren har SigtunaHem höjt hyrorna med flera procent varje år. I bostadsbolagets bestånd finns fastigheter från miljonprogramstiden vilket kräver renoveringar. Man bygger också för framtiden och för 2016 kommer fem nya kombo-hus att göras färdigt med plats för 168 lägenheter i Valsta Centrum, man planerar också bostäder i Sigtuna stadsängar samt andra platser i Märsta.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening