februari
Foto: Press/SigtunaHem

SigtunaHem tjänade 1200 per lägenhet

Nästan 1200 kronor per lägenhet, så mycket tjänade SigtunaHem under 2016, avslöjar tidningen Hem & Hyra.

Det görs stora vinster bland de allmännyttiga fastighetsbolagen. SigtunaHem är dock långt ifrån det bolag som tjänar mest, men man är på plats 50 över vinster 2016. Det året tjänade SigtunaHem 1186 kronor per 75 kvadratmeter. Men 2014 å andra sidan så backade man 2503 kronor per 75 kvadratmeter, uppger Hem & Hyra.

Andra allmännyttiga bolag tjänade klart mer, Sollentunahem plockade nästan 13000 kronor per lägenhet och Signalisten i Sundbyberg 13300 kronor. Väsbyhem är fyra i riket med 16 000 kronor i vinst per lägenhet.

Regnbågskoalitionen beslutade i och med budgeten för 2018 att SigtunaHem ska ge en utdelning på 5 miljoner kronor nästa år. Orsaken till vinsterna är enligt Hem & Hyra låga räntor, fullt i beståndet och högre intäkter än utgifter för att äga och förvalta husen. Hyror från nyproduktion och lokaler bidrar också till vinsterna.

uppdaterad Nya riktlinjer ska minska risk för korruption

Nyheter I samband med kommunfullmäktige på torsdagskvällen fattades beslut om att anta riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal, något som har direkt koppling till det som framkom i samband med Uppdrag gransknings avslöjande i Sigtuna kommun förra våren.

aretsforetag
februari
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

foretagarlunch

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

sangensemble
sigtunavatten_standard
Festspecialisten – Standard
objekt2
matcher_skanela
veterankraft_standard
objekt3
nfc_vinter
objekt4
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
standard_ridskola
standard_start
outsider_defacto
standard