eurosko_december
Foto: Press/SigtunaHem

SigtunaHem tjänade 1200 per lägenhet

Nästan 1200 kronor per lägenhet, så mycket tjänade SigtunaHem under 2016, avslöjar tidningen Hem & Hyra.

marstac_aug

Det görs stora vinster bland de allmännyttiga fastighetsbolagen. SigtunaHem är dock långt ifrån det bolag som tjänar mest, men man är på plats 50 över vinster 2016. Det året tjänade SigtunaHem 1186 kronor per 75 kvadratmeter. Men 2014 å andra sidan så backade man 2503 kronor per 75 kvadratmeter, uppger Hem & Hyra.

Andra allmännyttiga bolag tjänade klart mer, Sollentunahem plockade nästan 13000 kronor per lägenhet och Signalisten i Sundbyberg 13300 kronor. Väsbyhem är fyra i riket med 16 000 kronor i vinst per lägenhet.

Regnbågskoalitionen beslutade i och med budgeten för 2018 att SigtunaHem ska ge en utdelning på 5 miljoner kronor nästa år. Orsaken till vinsterna är enligt Hem & Hyra låga räntor, fullt i beståndet och högre intäkter än utgifter för att äga och förvalta husen. Hyror från nyproduktion och lokaler bidrar också till vinsterna.

dackia_vinter2018
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

defacto_panorama_boka_mote
banner_december
forsmaleri
forskontor
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

jul2018
borg
solrosvagen28
lions_standard
cricketklubben
Festspecialisten – Standard
jul2018
yrkesutbildningen
agy2
dogranch
standard
matcher_skanela
vanster_mote
frisyr2018
slutstation
julgranshamtning
nfc_vinter
vidargatan7
lindvagen27
connys