defacto_pan
Foto: Press/SigtunaHem

SigtunaHem tjänade 1200 per lägenhet

Nästan 1200 kronor per lägenhet, så mycket tjänade SigtunaHem under 2016, avslöjar tidningen Hem & Hyra.

Det görs stora vinster bland de allmännyttiga fastighetsbolagen. SigtunaHem är dock långt ifrån det bolag som tjänar mest, men man är på plats 50 över vinster 2016. Det året tjänade SigtunaHem 1186 kronor per 75 kvadratmeter. Men 2014 å andra sidan så backade man 2503 kronor per 75 kvadratmeter, uppger Hem & Hyra.

Andra allmännyttiga bolag tjänade klart mer, Sollentunahem plockade nästan 13000 kronor per lägenhet och Signalisten i Sundbyberg 13300 kronor. Väsbyhem är fyra i riket med 16 000 kronor i vinst per lägenhet.

Regnbågskoalitionen beslutade i och med budgeten för 2018 att SigtunaHem ska ge en utdelning på 5 miljoner kronor nästa år. Orsaken till vinsterna är enligt Hem & Hyra låga räntor, fullt i beståndet och högre intäkter än utgifter för att äga och förvalta husen. Hyror från nyproduktion och lokaler bidrar också till vinsterna.

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

defacto_host2018
hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

komvuxq3_4
objekt2
objekt3
nrh
sportfiske_banner
outsider
connys
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
objekt4