defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Sigtuna vill bli Årets klimatstad

Sigtuna är en av de nya kommunerna i länet som anslutit sig till One Planet City Challange.

centrum_artikel

Världsnaturfonden, WWF, har utmanat världens städer att anta One Planet City Challenge. Runt 240 städer från 50 länder har anslutit sig, bland dessa finns Sigtuna, rapporterar Aktuell Hållbarhet.

Sigtuna kommer i konkurrens med bland annat London, Paris, Köpenhamn och Tokyo att slåss om titeln Årets klimatstad. Först utses nationella vinnare. Städerna måste visa vad de gör för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, vilka snabba åtgärder man vidtagit för att minska utsläppen och hur man anpassar och skydda sina invånare från redan intecknade klimatförändringar enligt Aktuell Hållbarhet.

De svenska städerna har även ett tilläggsuppdrag att minska konsumtionen från kommunernas invånare. Till våren utses den nationella vinnaren i Sverige. I Stockholms län är det bara Sigtuna och Upplands-Bro som är med. I närområdet märks Uppsala och Örebro.

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider