centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Sigtuna vill bli Årets klimatstad

Sigtuna är en av de nya kommunerna i länet som anslutit sig till One Planet City Challange.

defacto_jul_artikel

Världsnaturfonden, WWF, har utmanat världens städer att anta One Planet City Challenge. Runt 240 städer från 50 länder har anslutit sig, bland dessa finns Sigtuna, rapporterar Aktuell Hållbarhet.

Sigtuna kommer i konkurrens med bland annat London, Paris, Köpenhamn och Tokyo att slåss om titeln Årets klimatstad. Först utses nationella vinnare. Städerna måste visa vad de gör för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, vilka snabba åtgärder man vidtagit för att minska utsläppen och hur man anpassar och skydda sina invånare från redan intecknade klimatförändringar enligt Aktuell Hållbarhet.

De svenska städerna har även ett tilläggsuppdrag att minska konsumtionen från kommunernas invånare. Till våren utses den nationella vinnaren i Sverige. I Stockholms län är det bara Sigtuna och Upplands-Bro som är med. I närområdet märks Uppsala och Örebro.

happyhomes_2019

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

trainingpartner_jobb_helsida
julbord_helsida
sigtunavatten_standard
valsta_tomte
ica_oktober
greeknighthelsida
centrum_jul_helsida
defacto_jul
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

connys
valsta_tomte_outsider
nrh
julbord
julshow_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
tp_outsider
colorama_april2