defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Sexualbrottsdömd läkare arbetade på vårdcentral

En läkare som dömts för sexualbrott och fått sin läkarlegitimation återkallad arbetade på en vårdcentral i kommunen.

centrum_artikel

Läkaren arbetade vid en vårdcentral i kommunen trots att han hade fått sin läkarlegitimation återkallad våren 2018. Anledningen till återkallandet var att han dömts för sexuellt ofredande i samband med en tjänst vid ett sjukhus i Norrland. När den aktuella vårdcentralen fick reda på att läkaren saknade legitimation så blev han uppsagd med omedelbar verkan.

Det uppdagades att läkaren fortfarande var aktiv sedan ett apotek slagit larm till Inspektionen för vård och hälsa om att läkaren fortfarande skrev ut läkemedel. Enligt en anmälare så fortsatte läkaren att arbeta trots att apoteket var i kontakt med den aktuella vårdcentralen om att legitimationen hade återkallats. Vårdcentralens förklaring till att läkaren kunnat arbeta hos dem var att man enligt rutinerna kontrollerar personalens legitimation mot HOSP (Socialstyrelsens register över läkare) en gång om året, då kontrollen gjordes 2018 var legitimation fortfarande giltig och 2019-års koll hade man ännu inte hunnit göra.

Läkaren som är folkbokförd på en ort i mellan-Sverige åtalas för brott mot patientsäkerhetslagen vid Stockholms tingsrätt. Han arbetade i drygt tre månader hos vårdcentralen i Märsta. Den aktuella vårdcentralen är just nu inte föremål för brott enligt förundersökningsmaterialet.

studenten2020_helsida
studeravidare_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

valvet_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
connys_helsida
stottasigtuna_helsida
kcbygg_helsida
valvet_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
stottasigtuna_outsider