moderat_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Satsning på digital vård

En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

centrum_artikel

11 miljoner öronmärks till den digitala vårdsatsningen rapporterar Dagens Nyheter.
– Det ska vara lika enkelt och självklart att genomföra ett vårdbesök via nätet eller sin smarta telefon, som vid ett fysiskt besök på vårdcentralen eller sjukhuset, säger Daniel Forslund (L), ordförande i Region Stockholms blivande Innovations- och utvecklingsutskott, till DN.

Det kommer bland annat att vara obligatoriskt för vårdgivare i Region Stockholm som det heter efter nyår (tidigare Stockholms läns landsting) att erbjuda ett basutbud av tjänster på nätet så att en digital kontakt alltid är möjlig.

Även 1177 Vårdguiden ska utvecklas och det ska finnas med stöd för vårdgivare som enbart erbjuder vård via nätet. Invånarna kommer också kunna övergår till pappersfri kommunikation, det vill säga få bland annat provsvar och kallelser i en e-brevlåda.

studeravidare_helsida
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
spedition_sigtuna
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
2020_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

sommar_sigtuna2020
marina_helsida
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
kaa_outsider
speedy_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta