defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Satsning på digital vård

En digital vårdgaranti införs under 2019 i landstinget, det innebär att det ska bli lika självklart att få vård digitalt som på en mottagning rapporterar Dagens Nyheter.

11 miljoner öronmärks till den digitala vårdsatsningen rapporterar Dagens Nyheter.
– Det ska vara lika enkelt och självklart att genomföra ett vårdbesök via nätet eller sin smarta telefon, som vid ett fysiskt besök på vårdcentralen eller sjukhuset, säger Daniel Forslund (L), ordförande i Region Stockholms blivande Innovations- och utvecklingsutskott, till DN.

Det kommer bland annat att vara obligatoriskt för vårdgivare i Region Stockholm som det heter efter nyår (tidigare Stockholms läns landsting) att erbjuda ett basutbud av tjänster på nätet så att en digital kontakt alltid är möjlig.

Även 1177 Vårdguiden ska utvecklas och det ska finnas med stöd för vårdgivare som enbart erbjuder vård via nätet. Invånarna kommer också kunna övergår till pappersfri kommunikation, det vill säga få bland annat provsvar och kallelser i en e-brevlåda.

centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_50

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

nrh
connys
teatergrillen_outsider