halloween_centrum
Anders Sandén, fd Johansson.Foto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Sandén får lämna i Åmål

Till följd av Uppdrag Granskning av Anders Sandéns relation med Peab så meddelar Åmål att man säger upp honom med omedelbar verkan.

centrum_artikel

Anders Sandén, fd Johansson, sägs upp med omedelbar verkan, det meddelar Åmåls kommun på sin hemsida.
– Vi har gjort en helhetsbedömning av Anders Sandéns förutsättningar att leda kommunens arbete framåt och kommit fram till att det behövs ett nytt ledarskap.
Det förtroende som krävs i rollen som kommundirektör saknas, säger Michael Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Sandén rekryterades av Åmål i maj 2019, oppositionen kritiserade då det snabba förfarandet och att man inte fått vara delaktiga. Sandén får ett avgångsvederlag på 16 månadslöner, motsvarande 1,4 miljoner kronor.

connys_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

2020_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
dack-helsida
centrum_helsida2020
bostad_helsida
defacto_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
connys
dack-outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
mp-outsider