arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Så ska tryggheten öka i kommunen: Polis och kommunen överens

Sigtuna kommun och Polisen i Lokalpolisområde Sollentuna har enats om ett samverkansavtal där fokus på otrygga områden ska riktas.

centrum_pask

Områdena Valsta Centrum, Märsta Centrum och kring Märsta station anses vara otrygga och kommunen har tillsammans med polisen kommit överens om riktade insatser där. Insatserna handlar om att öka tryggheten och minska brotten.

Polisen kommer att genomföra insatser mot bland annat våldsbrott, narkotikabrott och ordningsstörningar, man kommer att rikta insatser mot ungdomsgäng, skadegörelse och trafikbrott. Utöver det ska insatser genomföras för att hindra kriminella nätverk från att etablera sig i kommunen samt vidta åtgärder mot kriminella som vistas i ungdomsmiljöer. Man vill också bryta den tystnadskultur som råder inom grupper som har en låg anmälningsbenägenhet.

Det har upprättats en åtgärdsplan med uppgifter om vilka insatser som ska genomföras. Avtalet mellan kommunen och polisen sträcker sig till och med årsskiftet 2020. Bland insatserna kommunen kommer att vidta är att sätta upp fler kameror och att samarbete med bostadsbolag ring kriminella element som kan finnas inom fastighetsbeståndet. Polisen kommer även att medverka i trygghetsvandringar i kommunen samt samverka med centrumägare och andra fastighetsägare för att öka säkerhet och trygghet.

ica_pask

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

defacto_helsida
happyhomes_2019

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

logistik_utbildning

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

centrum_pask_helsida
colorama_april
defacto_outsider
fme_outsider
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider