defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Så ska tryggheten öka i kommunen: Polis och kommunen överens

Sigtuna kommun och Polisen i Lokalpolisområde Sollentuna har enats om ett samverkansavtal där fokus på otrygga områden ska riktas.

centrum_artikel

Områdena Valsta Centrum, Märsta Centrum och kring Märsta station anses vara otrygga och kommunen har tillsammans med polisen kommit överens om riktade insatser där. Insatserna handlar om att öka tryggheten och minska brotten.

Polisen kommer att genomföra insatser mot bland annat våldsbrott, narkotikabrott och ordningsstörningar, man kommer att rikta insatser mot ungdomsgäng, skadegörelse och trafikbrott. Utöver det ska insatser genomföras för att hindra kriminella nätverk från att etablera sig i kommunen samt vidta åtgärder mot kriminella som vistas i ungdomsmiljöer. Man vill också bryta den tystnadskultur som råder inom grupper som har en låg anmälningsbenägenhet.

Det har upprättats en åtgärdsplan med uppgifter om vilka insatser som ska genomföras. Avtalet mellan kommunen och polisen sträcker sig till och med årsskiftet 2020. Bland insatserna kommunen kommer att vidta är att sätta upp fler kameror och att samarbete med bostadsbolag ring kriminella element som kan finnas inom fastighetsbeståndet. Polisen kommer även att medverka i trygghetsvandringar i kommunen samt samverka med centrumägare och andra fastighetsägare för att öka säkerhet och trygghet.

speedy_vinter_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider