arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Så ska tryggheten öka i kommunen: Polis och kommunen överens

Sigtuna kommun och Polisen i Lokalpolisområde Sollentuna har enats om ett samverkansavtal där fokus på otrygga områden ska riktas.

sportlov_centrum

Områdena Valsta Centrum, Märsta Centrum och kring Märsta station anses vara otrygga och kommunen har tillsammans med polisen kommit överens om riktade insatser där. Insatserna handlar om att öka tryggheten och minska brotten.

Polisen kommer att genomföra insatser mot bland annat våldsbrott, narkotikabrott och ordningsstörningar, man kommer att rikta insatser mot ungdomsgäng, skadegörelse och trafikbrott. Utöver det ska insatser genomföras för att hindra kriminella nätverk från att etablera sig i kommunen samt vidta åtgärder mot kriminella som vistas i ungdomsmiljöer. Man vill också bryta den tystnadskultur som råder inom grupper som har en låg anmälningsbenägenhet.

Det har upprättats en åtgärdsplan med uppgifter om vilka insatser som ska genomföras. Avtalet mellan kommunen och polisen sträcker sig till och med årsskiftet 2020. Bland insatserna kommunen kommer att vidta är att sätta upp fler kameror och att samarbete med bostadsbolag ring kriminella element som kan finnas inom fastighetsbeståndet. Polisen kommer även att medverka i trygghetsvandringar i kommunen samt samverka med centrumägare och andra fastighetsägare för att öka säkerhet och trygghet.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

ridskola_2019_helsida
connys

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
banner_trerosor
icavalsta_semlor

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

arlandagolf
defacto_helsida
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

sportlov2019

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh