defacto_pan
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Så mycket har villapriset gått upp på tio år

Svensk Fastighetsförmedling har kartlagt villaprisernas utveckling i samtliga 290 kommuner.

marstakalaset_artikel

I Sigtuna kommun har villapriserna på 10 år ökat med 59 procent, snittpriset för en villa i år är 4,6 miljoner kronor. På fem år har priserna gått upp med 38 procent men det senaste året bara 3 procent. Ökningen i exempelvis Väsby är några procent större och där är snittpriset för en villa 2017 4,9 miljoner. Priserna har på tio år gått upp med 73 procent i grannkommunen.
– Stigande bostadspriser är något vi vant oss vid de senaste tio åren och under hösten har vi sett att prisutvecklingen saktat in, speciellt i storstäderna, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Priserna har mattats av lite det senaste månaderna och det är en utveckling som Svensk Fastighetsförmedling välkomnar. Enligt Tanja Ilic säljs det fortfarande bostäder men både säljare och köpare får tid att tänka efter mer vid en försäljning.
–  Bostadsförsäljningarna tar längre tid just nu, det går fortfarande bra att sälja. Nu börjar man däremot se skillnad på olika mäklares kompetens. Vi har varit med på bostadsmarknaden i över 80 år och har därmed erfarenhet kring både snabbt och lågt marknadstempo, konstaterar Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

defacto_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sommar_centrum
kontor_thaifong
sommar
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
nrh
defacto_outsider
connys