centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Så mycket har villapriset gått upp på tio år

Svensk Fastighetsförmedling har kartlagt villaprisernas utveckling i samtliga 290 kommuner.

centrum_jul_artikel

I Sigtuna kommun har villapriserna på 10 år ökat med 59 procent, snittpriset för en villa i år är 4,6 miljoner kronor. På fem år har priserna gått upp med 38 procent men det senaste året bara 3 procent. Ökningen i exempelvis Väsby är några procent större och där är snittpriset för en villa 2017 4,9 miljoner. Priserna har på tio år gått upp med 73 procent i grannkommunen.
– Stigande bostadspriser är något vi vant oss vid de senaste tio åren och under hösten har vi sett att prisutvecklingen saktat in, speciellt i storstäderna, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Priserna har mattats av lite det senaste månaderna och det är en utveckling som Svensk Fastighetsförmedling välkomnar. Enligt Tanja Ilic säljs det fortfarande bostäder men både säljare och köpare får tid att tänka efter mer vid en försäljning.
–  Bostadsförsäljningarna tar längre tid just nu, det går fortfarande bra att sälja. Nu börjar man däremot se skillnad på olika mäklares kompetens. Vi har varit med på bostadsmarknaden i över 80 år och har därmed erfarenhet kring både snabbt och lågt marknadstempo, konstaterar Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling

trainingpartner_jobb_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

defacto_jul

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

happyhomes_2019

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

centrum_jul_helsida
ica_oktober
greeknighthelsida
julbord_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

sigtunavatten_standard
tp_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

trainingpartner_jobb_outsider
julbord
greeknight_outsider
tp_outsider
nrh
connys