januari
Sigtuna kommun har anvisats 153 nyanlända för 2017Foto: Press/SigtunaHem

Så många nyanlända får Sigtuna ta emot

Länsstyrelsen har beslutat över hur många nyanlända kommunerna ska ta emot för 2017.

centrum_artikel

Sigtuna kommun har anvisats 153 nyanlända under 2017 av Länsstyrelsen. Det åligger nu på kommunen att ordna bostäder till de nyanlända. 8781 nyanlända har fördelats till Stockholms läns 26 kommuner. När fördelningen görs så tar Länsstyrelsen hänsyn till arbetsmarknadsförutsättningar i kommunen, befolkningsstorlek, sammantaget mottagande av ensamkommande och nyanlända samt omfattningen av hur många asylsökande som vistas i kommunen.

Tillgången till bostäder är ingen parameter enligt Länsstyrelsen. Upplands-Väsby ska ta emot 172 nyanlända, Upplands-Bro 102 och Vallentuna 189. Stockholm kommer ta emot flest med 3460 stycken, därefter följer Nacka med 469. Moderatkommunerna Täby och Danderyd som kritiserats för att ta emot för lite kommer att få ta emot 353 respektive 185 stycken.

ridskola2020_helsida
Extra

uppdaterad Man avled efter skjutning

Blåljus En person sköts i Valsta under lördagskvällen och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Strax före klockan 22 meddelades att han avlidit till följd av skadorna.

meko_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
prima_helsida
januari_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

defacto_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

prima_outsider
nrh
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
connys
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider