defacto_pan2020
Sigtuna kommun har anvisats 153 nyanlända för 2017Foto: Press/SigtunaHem

Så många nyanlända får Sigtuna ta emot

Länsstyrelsen har beslutat över hur många nyanlända kommunerna ska ta emot för 2017.

centrum_artikel

Sigtuna kommun har anvisats 153 nyanlända under 2017 av Länsstyrelsen. Det åligger nu på kommunen att ordna bostäder till de nyanlända. 8781 nyanlända har fördelats till Stockholms läns 26 kommuner. När fördelningen görs så tar Länsstyrelsen hänsyn till arbetsmarknadsförutsättningar i kommunen, befolkningsstorlek, sammantaget mottagande av ensamkommande och nyanlända samt omfattningen av hur många asylsökande som vistas i kommunen.

Tillgången till bostäder är ingen parameter enligt Länsstyrelsen. Upplands-Väsby ska ta emot 172 nyanlända, Upplands-Bro 102 och Vallentuna 189. Stockholm kommer ta emot flest med 3460 stycken, därefter följer Nacka med 469. Moderatkommunerna Täby och Danderyd som kritiserats för att ta emot för lite kommer att få ta emot 353 respektive 185 stycken.

defacto_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
Moderaterna_helsida2021

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

vardcentral_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

rentawreck_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider