eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så många nyanlända får Sigtuna kommun

Länsstyrelsen har fördelat antalet nyanlända inom de 26 kommunerna i Stockholms län.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun kommer att anvisas 73 nyanlända 2018 av de totalt 4913 som anvisats Stockholms län under 2018. I Sverige är det 15200 nyanlända som omfattas av kommunanvisningar under 2018. Antalet till Stockholms län är ca 2000 färre än 2017.

Många har ordnat bostad själva
Till grund för beslutet ligger bostätningslagens direktiv gällande fördelning av anvisningar enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen. När Länsstyrelsen fördelat de nyanlända på kommunerna så tar man hänsyn till kommunens arbetmarknadsförutsättnjngar, befolkningsstorlek, sammantagna mottagandet av nyanlända och ensamkommande flyktingbarn samt omfattningen av asylsökande som vistas i kommunen. Självbosättningen, det vill säga hur många nyanlända som valt att flytta till en viss kommun, ska ha haft större genomslag vid årets fördelningsmodell av nyanlända jämfört med tidigare år.

Finns ytterligare 4500 i länet
Utöver de som anvisats till Stockholms län beräknas det finnas cirka 4500 som valt att flytta hit och ordna boende själva. Flest i länet ska Stockholm ta emot (1882), därefter Nacka (304) och Solna (215). Södertälje tar inte emot någon på grund av att de tagit emot många de senaste åren samt att många frivilligt valt att bosätta sig där. Bara fem andra kommuner tar emot färre än Sigtuna kommun. Väsby tar emot 84 stycken, Upplands-Bro 54 och Sollentuna 166.

connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider