defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så många nyanlända får Sigtuna kommun

Länsstyrelsen har fördelat antalet nyanlända inom de 26 kommunerna i Stockholms län.

centrum_artikel

Sigtuna kommun kommer att anvisas 73 nyanlända 2018 av de totalt 4913 som anvisats Stockholms län under 2018. I Sverige är det 15200 nyanlända som omfattas av kommunanvisningar under 2018. Antalet till Stockholms län är ca 2000 färre än 2017.

Många har ordnat bostad själva
Till grund för beslutet ligger bostätningslagens direktiv gällande fördelning av anvisningar enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen. När Länsstyrelsen fördelat de nyanlända på kommunerna så tar man hänsyn till kommunens arbetmarknadsförutsättnjngar, befolkningsstorlek, sammantagna mottagandet av nyanlända och ensamkommande flyktingbarn samt omfattningen av asylsökande som vistas i kommunen. Självbosättningen, det vill säga hur många nyanlända som valt att flytta till en viss kommun, ska ha haft större genomslag vid årets fördelningsmodell av nyanlända jämfört med tidigare år.

Finns ytterligare 4500 i länet
Utöver de som anvisats till Stockholms län beräknas det finnas cirka 4500 som valt att flytta hit och ordna boende själva. Flest i länet ska Stockholm ta emot (1882), därefter Nacka (304) och Solna (215). Södertälje tar inte emot någon på grund av att de tagit emot många de senaste åren samt att många frivilligt valt att bosätta sig där. Bara fem andra kommuner tar emot färre än Sigtuna kommun. Väsby tar emot 84 stycken, Upplands-Bro 54 och Sollentuna 166.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
fixa_laddplats_helsida
connys_helsida
personal_sandstrom_helsida
helsida
2020_helsida
boisigtuna
defacto_helsida
landsbygdsdag
corner_helsida
kkdk_helsida
outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
skanela_event_outsider
kkdk_outsider
personal_outsider
laddplats_out
meko_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
budget_outsider
corner_outsider