defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Så många nyanlända får Sigtuna kommun

Länsstyrelsen har fördelat antalet nyanlända inom de 26 kommunerna i Stockholms län.

centrum_artikel

Sigtuna kommun kommer att anvisas 73 nyanlända 2018 av de totalt 4913 som anvisats Stockholms län under 2018. I Sverige är det 15200 nyanlända som omfattas av kommunanvisningar under 2018. Antalet till Stockholms län är ca 2000 färre än 2017.

Många har ordnat bostad själva
Till grund för beslutet ligger bostätningslagens direktiv gällande fördelning av anvisningar enligt ett pressmeddelande från Länsstyrelsen. När Länsstyrelsen fördelat de nyanlända på kommunerna så tar man hänsyn till kommunens arbetmarknadsförutsättnjngar, befolkningsstorlek, sammantagna mottagandet av nyanlända och ensamkommande flyktingbarn samt omfattningen av asylsökande som vistas i kommunen. Självbosättningen, det vill säga hur många nyanlända som valt att flytta till en viss kommun, ska ha haft större genomslag vid årets fördelningsmodell av nyanlända jämfört med tidigare år.

Finns ytterligare 4500 i länet
Utöver de som anvisats till Stockholms län beräknas det finnas cirka 4500 som valt att flytta hit och ordna boende själva. Flest i länet ska Stockholm ta emot (1882), därefter Nacka (304) och Solna (215). Södertälje tar inte emot någon på grund av att de tagit emot många de senaste åren samt att många frivilligt valt att bosätta sig där. Bara fem andra kommuner tar emot färre än Sigtuna kommun. Väsby tar emot 84 stycken, Upplands-Bro 54 och Sollentuna 166.

speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

Moderaterna_helsida2021

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
rentawreck_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider