defacto_pan
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många ensamkommande barn ska kommunen ta emot 2016

Sigtuna kommun som är igång med att utöka sina platser för ensamkommande flyktingbarn har fått 121 barn att ta hand om 2016.

banner_juni_artikel

Länsstyrelsen har fördelat ut de ensamkommande barnen för 2016 bland länets 26 kommuner. Sigtuna som har en överenskommelse med Migrationsverket om 20 barn kommer att få ta emot 121 barn nästa år. Anledningen till att Sigtuna bara har 20 barn på sin kvot i år är att man varit en ankomstkommun och hanterat ensamkommande dagligen. De 121 man ska ta emot nästa år är asylsökande, det vill säga efter att de ”hanterats” via en ankomstkommun.

Även rika kommuner tar emot
Samtidigt som de 121 barnen ska tas om hand nästa år fortsätter Sigtuna att vara en av sex ankomstkommuner för barnen. Platser för barn finns på flera håll i kommunen; Arlanda, Sigtuna och Märsta. Nyligen har två nya platser i Kolsta och Sigtuna antingen startat eller kommer att starta. I jämförelse med andra kommuner i länet är det 18 kommuner som tar emot fler, totalt ska Stockholms län ta emot 7355 stycken, den nuvarande överenskommelsen är på 884 stycken. Av grannkommunerna ska Väsby ta emot 154 barn, Bro 84, Vallentuna 144 och Sollentuna 239. Flest i länet tar Stockholm med 3052 stycken. Rika kommuner som Täby, Danderyd, Nacka och Lidingö kommer samtliga att ta emot fler än Sigtuna. Nacka hela 401 barn och Täby 301.

Källa: SVT Stockholm

defacto_helsida

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

fme_helsida
oppning_helsida
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
midsommar_valsta_helsida
colorama_april2
sbrf_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

connys
fme_outsider
nrh
midsommar_valsta_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider
sh_oppet
sh_bovard_out
defacto_outsider
oppning_outsider
sbrf_outsider