defacto_pan
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många ensamkommande barn ska kommunen ta emot 2016

Sigtuna kommun som är igång med att utöka sina platser för ensamkommande flyktingbarn har fått 121 barn att ta hand om 2016.

marstakalaset_artikel

Länsstyrelsen har fördelat ut de ensamkommande barnen för 2016 bland länets 26 kommuner. Sigtuna som har en överenskommelse med Migrationsverket om 20 barn kommer att få ta emot 121 barn nästa år. Anledningen till att Sigtuna bara har 20 barn på sin kvot i år är att man varit en ankomstkommun och hanterat ensamkommande dagligen. De 121 man ska ta emot nästa år är asylsökande, det vill säga efter att de ”hanterats” via en ankomstkommun.

Även rika kommuner tar emot
Samtidigt som de 121 barnen ska tas om hand nästa år fortsätter Sigtuna att vara en av sex ankomstkommuner för barnen. Platser för barn finns på flera håll i kommunen; Arlanda, Sigtuna och Märsta. Nyligen har två nya platser i Kolsta och Sigtuna antingen startat eller kommer att starta. I jämförelse med andra kommuner i länet är det 18 kommuner som tar emot fler, totalt ska Stockholms län ta emot 7355 stycken, den nuvarande överenskommelsen är på 884 stycken. Av grannkommunerna ska Väsby ta emot 154 barn, Bro 84, Vallentuna 144 och Sollentuna 239. Flest i länet tar Stockholm med 3052 stycken. Rika kommuner som Täby, Danderyd, Nacka och Lidingö kommer samtliga att ta emot fler än Sigtuna. Nacka hela 401 barn och Täby 301.

Källa: SVT Stockholm

sommar
happyhomes_2019
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
sigtunavatten_standard
kontor_thaifong
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
colorama_april