defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Så många ensamkommande barn ska kommunen ta emot 2016

Sigtuna kommun som är igång med att utöka sina platser för ensamkommande flyktingbarn har fått 121 barn att ta hand om 2016.

centrum_artikel

Länsstyrelsen har fördelat ut de ensamkommande barnen för 2016 bland länets 26 kommuner. Sigtuna som har en överenskommelse med Migrationsverket om 20 barn kommer att få ta emot 121 barn nästa år. Anledningen till att Sigtuna bara har 20 barn på sin kvot i år är att man varit en ankomstkommun och hanterat ensamkommande dagligen. De 121 man ska ta emot nästa år är asylsökande, det vill säga efter att de ”hanterats” via en ankomstkommun.

Även rika kommuner tar emot
Samtidigt som de 121 barnen ska tas om hand nästa år fortsätter Sigtuna att vara en av sex ankomstkommuner för barnen. Platser för barn finns på flera håll i kommunen; Arlanda, Sigtuna och Märsta. Nyligen har två nya platser i Kolsta och Sigtuna antingen startat eller kommer att starta. I jämförelse med andra kommuner i länet är det 18 kommuner som tar emot fler, totalt ska Stockholms län ta emot 7355 stycken, den nuvarande överenskommelsen är på 884 stycken. Av grannkommunerna ska Väsby ta emot 154 barn, Bro 84, Vallentuna 144 och Sollentuna 239. Flest i länet tar Stockholm med 3052 stycken. Rika kommuner som Täby, Danderyd, Nacka och Lidingö kommer samtliga att ta emot fler än Sigtuna. Nacka hela 401 barn och Täby 301.

Källa: SVT Stockholm

sommarlov_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

connys_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

studeravidare_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
nrh
swedol_outsider