socialdemokraterna_maj_panorama
Mohammed Belkaid 2013, några månader innan han lämnade Sverige. Foto: Polisens Förundersökningsmaterial

Så levde terroristen i Märsta

Mohammed Belkaid var gift med en svensk kvinna. Han lämnade Sverige 2013, några månader före hans frus bortgång: - Det är han på bilderna, säger fruns son till märsta.nu

centrum_artikel_host

märsta.nu har varit i kontakt med sonen till den svenska kvinnan som var gift med terroristen Mohammed Belkaid:
– Ja det är han på bilderna, alla har ringt, Sky, Expressen, Aftonbladet, det har varit uppståndelse sen 9 i morse, säger sonen till märsta.nu

märsta.nu kunde som första media i Sverige avslöja att Mohammed Belkaid bodde på Tingvalla. Han var där gift med en svensk kvinna som var 16 år äldre än honom. Kvinnan avled av av naturliga orsaker 2014, några månader tidigare, hösten 2013, hade Mohammed lämnat Sverige:
– Med facit i hand är jag inte förvånad, han var suspekt, religiös till och från, han åkte in för att be i Stockholm, berättar sonen.

Sonen bor kvar i kommunen men har inga problem med att berätta om Mohammed. Han vill så klart inte att hans familj förknippas med personen.
– Det drabbar inte mig, jag är inte anhörig, han var bara gift med min mamma.

Sonen tror inte att han Mohammed har familj i Sverige, han hade föräldrar och syskon i Algeriet. Han träffade brodern till Mohammed här i Sverige någon enstaka gång. Mohammed beskrivs som tillbakadragen, han vägrade lära sig svenska och gick på SFI nån enstaka gång. Senaste gången sonen träffade Mohammed var just då han försvann kring slutet av 2013

Mohammed nolltaxerade under sina år i Sverige och misstänks för delaktighet i ett bluffbolag som märsta.nu rapporterat om.
– Han ville bo i Sverige men begå brott och inte jobba. Mamma hade dåligt ekonomiskt men han sprang omkring i märkeskläder, jeans för 4000 kronor hade han bland annat.


Text: Daniel Iskander

forstamaj_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider