defacto_pan2020
Mohammed Belkaid 2013, några månader innan han lämnade Sverige. Foto: Polisens Förundersökningsmaterial

Så levde terroristen i Märsta

Mohammed Belkaid var gift med en svensk kvinna. Han lämnade Sverige 2013, några månader före hans frus bortgång: - Det är han på bilderna, säger fruns son till märsta.nu

centrum_artikel

märsta.nu har varit i kontakt med sonen till den svenska kvinnan som var gift med terroristen Mohammed Belkaid:
– Ja det är han på bilderna, alla har ringt, Sky, Expressen, Aftonbladet, det har varit uppståndelse sen 9 i morse, säger sonen till märsta.nu

märsta.nu kunde som första media i Sverige avslöja att Mohammed Belkaid bodde på Tingvalla. Han var där gift med en svensk kvinna som var 16 år äldre än honom. Kvinnan avled av av naturliga orsaker 2014, några månader tidigare, hösten 2013, hade Mohammed lämnat Sverige:
– Med facit i hand är jag inte förvånad, han var suspekt, religiös till och från, han åkte in för att be i Stockholm, berättar sonen.

Sonen bor kvar i kommunen men har inga problem med att berätta om Mohammed. Han vill så klart inte att hans familj förknippas med personen.
– Det drabbar inte mig, jag är inte anhörig, han var bara gift med min mamma.

Sonen tror inte att han Mohammed har familj i Sverige, han hade föräldrar och syskon i Algeriet. Han träffade brodern till Mohammed här i Sverige någon enstaka gång. Mohammed beskrivs som tillbakadragen, han vägrade lära sig svenska och gick på SFI nån enstaka gång. Senaste gången sonen träffade Mohammed var just då han försvann kring slutet av 2013

Mohammed nolltaxerade under sina år i Sverige och misstänks för delaktighet i ett bluffbolag som märsta.nu rapporterat om.
– Han ville bo i Sverige men begå brott och inte jobba. Mamma hade dåligt ekonomiskt men han sprang omkring i märkeskläder, jeans för 4000 kronor hade han bland annat.


Text: Daniel Iskander

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys