defacto_pan2020
Här bodde Mohammed Belkaid innan han träffade den svenska kvinnan som bodde på Tingvalla och sedermera blev hans fru. Foto: Belgisk Polis

Så hamnade Belkaid i ISIS

Mohammed Belkaid hamnade i Märsta av en slump, han sålde kläder på marknader och åkte till Spanien där han träffade den svenska kvinnan som han sedan gifte sig med.

centrum_artikel

Den algeriska tidningen Ennhar Online har besökt förre tingvallabon Mohammed Belkaids hemby Hussein Det som ligger utanför huvudstaden Alger. Interpol har bett algerisk polis att ta fram information om Belkaid och det som framgår är att han sålde kläder på marknader i Alger, han reste sedan till Spanien dör han träffade en svensk kvinna som sedan blev hans fru. De bodde tillsammans på Tingvalla i flera år innan han försvann senhösten 2013. Han hamnade i Belgien där han umgicks med marockanska invandrare och de ska ha övertalat honom att gå med i Dash (ISIS), enligt tidningen.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
connys_helsida
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider