defacto_pan2020
Steninge slott arrangerar populära Barnens NationaldagFoto: Daniel Iskander

Så firas Nationaldagen

Nationaldagen firas runt om i kommunen, allt från Steninge till Valsta och Sigtuna.

Det populära Barnens Nationaldag intar som vanligt Steninge. Där brukar tusentals både kommuninvånare och gäster årligen komma på besök till Stenladadan. Häst och vagn, karuseller samt teater och sång är några av inslagen.

I Valsta är det Valstafestivalen med sedvanliga knallar och uppträdanden. Sigtuna stad ordnar medborgarskapsscermoni vid Stora Torget (alt St Pers skola om det regnar). Klassiska Sigtunabuggen startar klockan 14.

happyhomes_2019
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

sigtunavatten_standard
teatergrillen_helsida
colorama_jul

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

defacto_helsida
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

teatergrillen_outsider
connys
nrh
sigtunavatten_outsider