januari
Foto: Pressbild

Så blir Åhlens nya toppmoderna lager

Förra veckan presenterade Åhlens sina planer för sitt centrallager i Rosersberg. Lagret uppges bli toppmodernt och automatiserat.

centrum_artikel

Med den nya lagret i Rosersberg som står klart 2022 kommer Åhlens kunna möta framtidens handel. Lagret möjliggör snabbare, smidigare och effektivare leveranser för både e-handel och varuhusen. Det rör sig om ett helautomatiserat lager på 37 500 kvadratmeter:
– Åhléns e-handel växer snabbt och vi räknar med att den inom några år kommer att uppgå
till en tredjedel av vår samlade försäljning. Det har därför blivit tydligt att vi kommer att
behöva en lagerlösning som bättre möter förändrade konsumentbeteenden. Genom vårt nya automatiserade centrallager kommer vi flytta fram våra positioner rejält för vår leveransförmåga med ökad kapacitet och kortare leveranstider i hela logistikkedjan, för att stötta vår resa mot att bli en ledande digital marknadsplats, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.

Åhlens investerar i en robotiserad automatlösning av skytteltrafik, något som ska kunna möta de ökande försäljningsvolymerna och effektiviseringen av lagerverksamheten. Fastigheten får en BREEAM In USE-standard, vilket innebär att energianvändningen minimeras med solcellspaneler på taket och optimerat inomhusklimat som återvinner värmen med FTX-ventilation.

Epoken med Åhlens förra lager är 60-årig, nu startar man på en ny kula i Rosersberg. Ca 300 personer väntas bli sysselsatta i lagret.
– Den ökade leveransförmågan bidrar till att fler varumärken kommer kunna anslutas till Åhléns och samtidigt ge bättre service till våra regionala varuhus för att förstärka vår fysiska närvaro, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.

Sigtuna kommun välkomnar etableringen, särskilt i dessa coronatider:
– Coronapandemin har slagit extra hårt mot arbetstillfällena i Sigtuna kommun då rese- och besöksnäringen är de två hårdast drabbade sektorerna, sa Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i samband med att etableringen offentliggjordes.

januari_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
agy_flyg_helsida
speedy_vinter_helsida
prima_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
agy_oppethus-helsida
nrh
prima_outsider
moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
connys
agy_flyg_outsider
agy-outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider