mote_sommar
Foto: Pressbild

Så blir Åhlens nya toppmoderna lager

Förra veckan presenterade Åhlens sina planer för sitt centrallager i Rosersberg. Lagret uppges bli toppmodernt och automatiserat.

centrum_artikel

Med den nya lagret i Rosersberg som står klart 2022 kommer Åhlens kunna möta framtidens handel. Lagret möjliggör snabbare, smidigare och effektivare leveranser för både e-handel och varuhusen. Det rör sig om ett helautomatiserat lager på 37 500 kvadratmeter:
– Åhléns e-handel växer snabbt och vi räknar med att den inom några år kommer att uppgå
till en tredjedel av vår samlade försäljning. Det har därför blivit tydligt att vi kommer att
behöva en lagerlösning som bättre möter förändrade konsumentbeteenden. Genom vårt nya automatiserade centrallager kommer vi flytta fram våra positioner rejält för vår leveransförmåga med ökad kapacitet och kortare leveranstider i hela logistikkedjan, för att stötta vår resa mot att bli en ledande digital marknadsplats, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.

Åhlens investerar i en robotiserad automatlösning av skytteltrafik, något som ska kunna möta de ökande försäljningsvolymerna och effektiviseringen av lagerverksamheten. Fastigheten får en BREEAM In USE-standard, vilket innebär att energianvändningen minimeras med solcellspaneler på taket och optimerat inomhusklimat som återvinner värmen med FTX-ventilation.

Epoken med Åhlens förra lager är 60-årig, nu startar man på en ny kula i Rosersberg. Ca 300 personer väntas bli sysselsatta i lagret.
– Den ökade leveransförmågan bidrar till att fler varumärken kommer kunna anslutas till Åhléns och samtidigt ge bättre service till våra regionala varuhus för att förstärka vår fysiska närvaro, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.

Sigtuna kommun välkomnar etableringen, särskilt i dessa coronatider:
– Coronapandemin har slagit extra hårt mot arbetstillfällena i Sigtuna kommun då rese- och besöksnäringen är de två hårdast drabbade sektorerna, sa Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i samband med att etableringen offentliggjordes.

landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

2020_helsida
centrum_helsida2020
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider