moderaterna_panorama
Marie AxelssonFoto: Pressbild

(S) vill se resecentrum istället för upprustning

Socialdemokraterna tycker att Moderaterna i kommunen misslyckats med att skapa en god dialog kring upprustning av Stationen och föreslår själva ett helt nytt resecentrum i Märsta.

Under onsdagen fick Socialdemokraterna i Sigtuna kommun kritik för att de inte lyckats övertala sina partikollegor på riksnivå att satsa på att rusta upp Märsta station. Kritiken avfärdas dock av oppositionsrådet Marie Axelsson (S).
– Nu är det andra gången på fyra år som Moderaterna misslyckas kring stationsfrågan. Att då be oss som inte styr Sigtuna kommun om hjälp är naturligtvis smickrande men det är samtidigt ett PR-trick som bottnar Moderaternas misslyckande. Vi tror att vägen framåt i frågan är en god dialog med berörda myndigheter, inte ett högt tonläge, säger Marie Axelsson (S).

Axelsson poängterar att Socialdemokraterna har gjort sitt jobb i frågan och att man är angelägna om att få med Märsta station som ett projekt i den nationella planen. Men man menar på att det inte räcker med en upprustning.
– Märsta behöver en helt ny station med ett resecentrum. Det behövs fler och längre perronger samt ett modernt stationshus. Detta har vi också framfört till Trafikverket och politiker i regeringen.

defacto_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

liber_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
marina_outsider
swedol_outsider
connys