moderaterna_riksdag
Marie AxelssonFoto: Pressbild

(S) vill se resecentrum istället för upprustning

Socialdemokraterna tycker att Moderaterna i kommunen misslyckats med att skapa en god dialog kring upprustning av Stationen och föreslår själva ett helt nytt resecentrum i Märsta.

centrum_artikel

Under onsdagen fick Socialdemokraterna i Sigtuna kommun kritik för att de inte lyckats övertala sina partikollegor på riksnivå att satsa på att rusta upp Märsta station. Kritiken avfärdas dock av oppositionsrådet Marie Axelsson (S).
– Nu är det andra gången på fyra år som Moderaterna misslyckas kring stationsfrågan. Att då be oss som inte styr Sigtuna kommun om hjälp är naturligtvis smickrande men det är samtidigt ett PR-trick som bottnar Moderaternas misslyckande. Vi tror att vägen framåt i frågan är en god dialog med berörda myndigheter, inte ett högt tonläge, säger Marie Axelsson (S).

Axelsson poängterar att Socialdemokraterna har gjort sitt jobb i frågan och att man är angelägna om att få med Märsta station som ett projekt i den nationella planen. Men man menar på att det inte räcker med en upprustning.
– Märsta behöver en helt ny station med ett resecentrum. Det behövs fler och längre perronger samt ett modernt stationshus. Detta har vi också framfört till Trafikverket och politiker i regeringen.

connys_helsida
defacto_helsida
mod_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
handbollsskola

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys