socialdemokraterna_maj_panorama
Robin Prskalo i samband med en fotbollsmatch förra åretFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Robin: Jag tvekade inte en sekund

Det har varit stor uppståndelse kring märstabon Robin Prskalo efter att han räddat livet på en man och en hund i Fisksätra: - Det som förvånar mig är att jag reagerade så snabbt och att jag inte ens tvekade en sekund på att jag måste ner till vattnet, skriver Robin på sajten fisksatra.se

centrum_artikel_host

Nacka Värmdö Posten var först med att rapportera om Robin Prskalos insats i Fisksätra i söndags. märsta.nu hängde på och kort därefter haglade hyllningarna över Robin. Inlägget på sociala medier via märsta.nu:s facebooksida har nått mer än 24 000 användare och artikeln har på märsta.nu lästs 3000 gånger på tre dygn. Nu berättar Robin själv på sajten fisksatra.se om insatsen och dagen som började som en helt vanlig dag på jobbet då han skulle servera mat på Saltsjö Pir. För honom var det självklart att rycka in och försöka få upp mannen och hunden ur vattnet när det kom in folk i restaurangen som frågade efter livräddningsutrustning.

Plumsade i men lyckades dra upp mannen
Han sprang ut till isen, hittade ett rep, slog en pinne i isen för att se om det var tjockt nog, han och en annan man försökte få upp mannen ur vattnet med repet men lyckades inte. Robin vet sedan inte hur han hamnade i vattnet men han tog sig upp, därefter kom en livboj och Robin lyckas med hjälp av flera andra att dra upp mannen med den. Därefter återstod bara hunden. Robin som redan var blöt hoppade i:
– Hunden hade lagt sig på rygg och var väldigt nära att drunkna tror jag, då den inte såg ut att ha någon kraft alls. Hunden flöt kanske 5-10 meter ut i vattnet. Efter att jag fått tag i hunden försökte jag att hålla huvudet över ytan medan flera hjälpte mig upp med livbojen, berättar han i blogginlägget.

Möttes av applåder
Därefter gick Robin tillbaka till restaurangen, han fick en tröja av den gäst han serverade senast och ambulansen tog hand om man och hund. Han möttes av applåder och kallades hjälte:
– Alla hade stått på terrassen och sett allting. Jag fick en så konstig känsla. Folk kom fram och kallade mig hjälte. Vad ska man svara på det? Tack? Jag hade ingen aning. En sak vet jag nu i alla fall såhär dagarna efter: jag var med och räddade två liv.

connys_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
stationshusen_outsider
nrh_sigtuna