defacto_pan

Störningar i tågtrafiken under påsk

Under påskhelgen kommer det att genomföras arbete på spår både i Märsta och i Solna-Stockholm som kan påverka tågtrafiken till och från Märsta.

marstakalaset_artikel

Tågtrafiken påverkas under påskhelgen med anledning av underhållsarbete av Trafikverket. I Märsta kommer man att arbeta med spåren vid korsningen Brobyvägen, där kommer även järnvägsövergången att hållas stängd till och med skärtorsdag.

Trafikverket meddelar att arbete också kommer att ske på sträckan Stockholm Central-Solna vilket kommer påverka framkomlighet för både fjärr- och regionaltåg samt Arlanda Express. Det handlar om trafiksäkerhets- och kapacitetshöjande arbeten i flera etapper, bland annat ska signalsystemet förbättras så att kapacitet och hastighet kan ökas. Trafikverket uppmanar tågresenärer att ha koll på eventuella störningar via sin tågoperatör och att man är ute i god tid med planering av tågresa.

arlanda_golf_juli

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

kontor_thaifong
marstakalas_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

defacto_helsida
sommar
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019
connys
defacto_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider