defacto_pan2020
En man avled efter en skjutning i SteningeFoto: Magnus Granhagen

Rekordmånga skjutningar i kommunen

Det är inte bara runt om i Stockholms län som antalet skjutningar är rekordmånga, i Sigtuna kommun har hela tio skjutningar registrerats och en person avlidit.

centrum_artikel

Tisdag andra oktober skjuts en man ihjäl på öppen gata i ett villaområde i Steninge. Vittnen såg hur mannen sköts varpå gärningsmannen flydde enligt uppgift på en elscooter. Trots det stora pådraget i anslutning till händelsen har ingen gripits. Händelsen var den åttonde skjutningen i kommunen under året visar SVT Stockholms kartläggning.

Men innan oktober har ytterligare sju skjutningar inträffat i kommunen. De flesta i Valstaområdet. En person skadas även i en skjutning i februari. Resterande skottlossningar har ingen person skadats i. En skottlossning har även noterats i Sigtuna på Granitvägen. Ingen person skadades i samband med den. Den senaste registrerade skottlossningen inträffade på Sätuna i november där ett skott avlossades inomhus och en man uppgav att han hotats med pistol.

Totalt i länet rör det sig om 146 skottlossningar och 23 avlidna fram till 15/12. 48 personer har även skadats. I Sigtuna kommun är det tio händelser där vapen avlossats.

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

rentawreck_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider