defacto_pan2020
En man avled efter en skjutning i SteningeFoto: Magnus Granhagen

Rekordmånga skjutningar i kommunen

Det är inte bara runt om i Stockholms län som antalet skjutningar är rekordmånga, i Sigtuna kommun har hela tio skjutningar registrerats och en person avlidit.

centrum_artikel

Tisdag andra oktober skjuts en man ihjäl på öppen gata i ett villaområde i Steninge. Vittnen såg hur mannen sköts varpå gärningsmannen flydde enligt uppgift på en elscooter. Trots det stora pådraget i anslutning till händelsen har ingen gripits. Händelsen var den åttonde skjutningen i kommunen under året visar SVT Stockholms kartläggning.

Men innan oktober har ytterligare sju skjutningar inträffat i kommunen. De flesta i Valstaområdet. En person skadas även i en skjutning i februari. Resterande skottlossningar har ingen person skadats i. En skottlossning har även noterats i Sigtuna på Granitvägen. Ingen person skadades i samband med den. Den senaste registrerade skottlossningen inträffade på Sätuna i november där ett skott avlossades inomhus och en man uppgav att han hotats med pistol.

Totalt i länet rör det sig om 146 skottlossningar och 23 avlidna fram till 15/12. 48 personer har även skadats. I Sigtuna kommun är det tio händelser där vapen avlossats.

meko_helsida
Extra

uppdaterad Man avled efter skjutning

Blåljus En person sköts i Valsta under lördagskvällen och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Strax före klockan 22 meddelades att han avlidit till följd av skadorna.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
januari_helsida
prima_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad