moderater_pan_sommar
En man avled efter en skjutning i SteningeFoto: Magnus Granhagen

Rekordmånga skjutningar i kommunen

Det är inte bara runt om i Stockholms län som antalet skjutningar är rekordmånga, i Sigtuna kommun har hela tio skjutningar registrerats och en person avlidit.

Tisdag andra oktober skjuts en man ihjäl på öppen gata i ett villaområde i Steninge. Vittnen såg hur mannen sköts varpå gärningsmannen flydde enligt uppgift på en elscooter. Trots det stora pådraget i anslutning till händelsen har ingen gripits. Händelsen var den åttonde skjutningen i kommunen under året visar SVT Stockholms kartläggning.

Men innan oktober har ytterligare sju skjutningar inträffat i kommunen. De flesta i Valstaområdet. En person skadas även i en skjutning i februari. Resterande skottlossningar har ingen person skadats i. En skottlossning har även noterats i Sigtuna på Granitvägen. Ingen person skadades i samband med den. Den senaste registrerade skottlossningen inträffade på Sätuna i november där ett skott avlossades inomhus och en man uppgav att han hotats med pistol.

Totalt i länet rör det sig om 146 skottlossningar och 23 avlidna fram till 15/12. 48 personer har även skadats. I Sigtuna kommun är det tio händelser där vapen avlossats.

connys_helsida
mp_helsida_april

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

social_helsida
pantamera_avc_helsida
helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
connys
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
event_outsider
ewas_outsider
outsider_social
pantamera_out
nrh