socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Rekordhelg för märsta.nu

Helgen var rekordartad för märsta.nu med nära 40 000 unika läsare. Naturligtvis var det många som ville läsa om gripandet av terroristen i Märsta.

centrum_artikel_host

märsta.nu var snabbt i kontakt med kommuninvånare som befann sig inne i Stockholm under händelsen då en lastbil körde in i Åhlens på Drottninggatan. Vi rapporterade om hur det påverkar kollektivtrafik, hur situationen var inne samt att polisen uppmanade folk att inte åka in till City.

Några timmar senare hamnade all fokus på märsta och stor del även på märsta.nu. Under väldigt kort tid kom 15000 unika besökare in, ibland räknades över 1000 besök i minuten in. Givetvis är det svårt för märsta.nu att hantera en sådan trafik och stundtals låg sajten nere för korta perioden. Utifrån förutsättningarna fortsatte vi dock att rapportera och var en av de första på plats med ett team nere i Steninge allé. Totalt räknades 22 000 unika in under fredagen.

Även under lördagen fortsatte trafiken komma in på märsta.nu för att läsa om gripandet samt om vittnet som larmade om vart den misstänkte terroristen fanns. Först på söndagen mattades trafiken av drygt 8000 unika besökte sidan. Totalt under helgen räknades 39 500 unika in. Trafik för tio dagar kom således in på tre dygn.

Även Facebook var en samlingplats för kommuninvånare och andra, räckvidden för tre dagar nådde över 100 000. Även två artiklar delades omkring 100 gånger och nådde 28 000 respektive 50 000 facebookanvändare.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna