stationshusen_pan
Foto: Pressbild/SAS
Mattias AskersonFoto: Henrik Nero/Moderaterna

Regeringen får kritik för SAS-flytt av direktlinje

Arlanda tappar sin direktlinje till SAS och nu får regeringen kritik både från Stockholms handelskammare och Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

SAS flyttar sin direktlinje mellan Arlanda-Los Angeles till Kastrup i Köpenhamn enligt Stockholms handelskammare. Nu får regeringen kritik för problem med den svenska flygskatten och avsaknaden av en tydlig strategi från regeringen avseende Arlanda:
– Regeringen måste ta nyheten på allvar och agera för att på riktigt förbättra flygets förutsättningar. Nu när konkurrensen hårdnar och dessutom konjunkturen mattas av behövs krafttag för att främja jobb och företagande, säger Andreas Hatzigeorgiou, VD på Stockholms handelskammare.

Lokalt i Sigtuna kommun riktar Mattias Askerson (M), kritik mot regeringen. Han skriver att det är dags för regeringen och infrastrukturminister Tomas Eneroth att agera.
– Arlanda är i behov av stora infrastruktursatsningar såväl som en politik som möjliggör fler flygförbindelser till Stockholm. Miljöpartiet och deras symbolpolitik får inte förlama beslutsfattande om viktiga investeringar i Arlanda. Det är dags att agera!

defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
jul2021
valsta-jul_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
nrh
mp-outsider
jul_outsider
stationshusen_out