arlandagolf_pan_aug
Foto: Pressbild/SAS
Mattias AskersonFoto: Henrik Nero/Moderaterna

Regeringen får kritik för SAS-flytt av direktlinje

Arlanda tappar sin direktlinje till SAS och nu får regeringen kritik både från Stockholms handelskammare och Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

SAS flyttar sin direktlinje mellan Arlanda-Los Angeles till Kastrup i Köpenhamn enligt Stockholms handelskammare. Nu får regeringen kritik för problem med den svenska flygskatten och avsaknaden av en tydlig strategi från regeringen avseende Arlanda:
– Regeringen måste ta nyheten på allvar och agera för att på riktigt förbättra flygets förutsättningar. Nu när konkurrensen hårdnar och dessutom konjunkturen mattas av behövs krafttag för att främja jobb och företagande, säger Andreas Hatzigeorgiou, VD på Stockholms handelskammare.

Lokalt i Sigtuna kommun riktar Mattias Askerson (M), kritik mot regeringen. Han skriver att det är dags för regeringen och infrastrukturminister Tomas Eneroth att agera.
– Arlanda är i behov av stora infrastruktursatsningar såväl som en politik som möjliggör fler flygförbindelser till Stockholm. Miljöpartiet och deras symbolpolitik får inte förlama beslutsfattande om viktiga investeringar i Arlanda. Det är dags att agera!

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sommar_centrum
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh