centrum_host
Foto: Pressbild/SAS
Mattias AskersonFoto: Henrik Nero/Moderaterna

Regeringen får kritik för SAS-flytt av direktlinje

Arlanda tappar sin direktlinje till SAS och nu får regeringen kritik både från Stockholms handelskammare och Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

SAS flyttar sin direktlinje mellan Arlanda-Los Angeles till Kastrup i Köpenhamn enligt Stockholms handelskammare. Nu får regeringen kritik för problem med den svenska flygskatten och avsaknaden av en tydlig strategi från regeringen avseende Arlanda:
– Regeringen måste ta nyheten på allvar och agera för att på riktigt förbättra flygets förutsättningar. Nu när konkurrensen hårdnar och dessutom konjunkturen mattas av behövs krafttag för att främja jobb och företagande, säger Andreas Hatzigeorgiou, VD på Stockholms handelskammare.

Lokalt i Sigtuna kommun riktar Mattias Askerson (M), kritik mot regeringen. Han skriver att det är dags för regeringen och infrastrukturminister Tomas Eneroth att agera.
– Arlanda är i behov av stora infrastruktursatsningar såväl som en politik som möjliggör fler flygförbindelser till Stockholm. Miljöpartiet och deras symbolpolitik får inte förlama beslutsfattande om viktiga investeringar i Arlanda. Det är dags att agera!

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

happyhomes_2019

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

agy_oppethus
centrum_host_helsida
fme_oktober
ica_oktober
agy_oppethus_outsider
colorama_april2
connys
greeknight_outsider
nrh