socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Pressbild/SAS
Mattias AskersonFoto: Henrik Nero/Moderaterna

Regeringen får kritik för SAS-flytt av direktlinje

Arlanda tappar sin direktlinje till SAS och nu får regeringen kritik både från Stockholms handelskammare och Utbildning- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M).

centrum_artikel_host

SAS flyttar sin direktlinje mellan Arlanda-Los Angeles till Kastrup i Köpenhamn enligt Stockholms handelskammare. Nu får regeringen kritik för problem med den svenska flygskatten och avsaknaden av en tydlig strategi från regeringen avseende Arlanda:
– Regeringen måste ta nyheten på allvar och agera för att på riktigt förbättra flygets förutsättningar. Nu när konkurrensen hårdnar och dessutom konjunkturen mattas av behövs krafttag för att främja jobb och företagande, säger Andreas Hatzigeorgiou, VD på Stockholms handelskammare.

Lokalt i Sigtuna kommun riktar Mattias Askerson (M), kritik mot regeringen. Han skriver att det är dags för regeringen och infrastrukturminister Tomas Eneroth att agera.
– Arlanda är i behov av stora infrastruktursatsningar såväl som en politik som möjliggör fler flygförbindelser till Stockholm. Miljöpartiet och deras symbolpolitik får inte förlama beslutsfattande om viktiga investeringar i Arlanda. Det är dags att agera!

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider