defacto_pan2020
Personer med kriminella kopplingar uppges arbeta på Arlanda. OBS! Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: Insändarbild/Jonna Kautonen

Rapporten: Kriminella jobbar på Arlanda

Kvällsposten har tagit del av en rapport som visar att flertal kriminella, bland annat från Märstanätverket arbetar på Arlanda.

centrum_artikel

Kvällsposten fortsätter sina avslöjanden om Arlanda flygplats, det var just Kvällsposten som tidigare avslöjade att personer utan uppehållstillstånd arbetade i polisens säkerhetsklassade lokaler med städning. En polisrapport som tidningen nu tagit del av visar att det på Arlanda finns personal som har ”kriminellt leverne” och kopplas till MC-gäng, kriminella nätverk och radikaliserade grupper.

Bland annat rör det sig om personer som arbetar i företag som gör säkerhetskontroller av resenärer och röntgar bagage. Rapporten skriver att det är anmärkningsvärt eftersom flygplatskontrollanter har förordnade från Polismyndigheten.

Flygplatsanställda har också kopplats till ett eller flera kriminella nätverk, bland annat det så kallade Märstanätverket. Tullverket ska ha upptäckt lastare som medverkat till narkotikasmuggling som senare dömts för smugglingsbrott. Tio personer pekas ut i den rapport som Kvällsposten tagit del av, två av dessa ska ha fått sluta på sina tjänster på grund av säkerhetsskäl.

Vidare framgår att personer som kopplas till Hells Angels haft tillgång till landningsbanan, personerna tillhör ett företag som ”kan sättas i samband med narkotikasmuggling”. Moderaterna har reagerat på rapporteringen och rättspolitiske talespersonen Johan Forsell avser lyfta frågan i Riksdagen:
– Vi kan inte ha grovt kriminella som arbetar på Sveriges största flygplats. Det finns risk för terrordåd, att vapen och narkotika smugglas in, säger han till Kvällsposten.

I övrigt är kommentarerna knapphändiga från myndigheter och politiker. Inrikesminister Mikael Damberg (S) kommenterar inte innehållet i rapporten, inte heller Polisen:
– Rapporten från underrättelseenheten omfattas av sekretess och därmed är det inget vi kommenterar, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisen.

happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider