moderaterna_panorama
Personer med kriminella kopplingar uppges arbeta på Arlanda. OBS! Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: Insändarbild/Jonna Kautonen

Rapporten: Kriminella jobbar på Arlanda

Kvällsposten har tagit del av en rapport som visar att flertal kriminella, bland annat från Märstanätverket arbetar på Arlanda.

Kvällsposten fortsätter sina avslöjanden om Arlanda flygplats, det var just Kvällsposten som tidigare avslöjade att personer utan uppehållstillstånd arbetade i polisens säkerhetsklassade lokaler med städning. En polisrapport som tidningen nu tagit del av visar att det på Arlanda finns personal som har ”kriminellt leverne” och kopplas till MC-gäng, kriminella nätverk och radikaliserade grupper.

Bland annat rör det sig om personer som arbetar i företag som gör säkerhetskontroller av resenärer och röntgar bagage. Rapporten skriver att det är anmärkningsvärt eftersom flygplatskontrollanter har förordnade från Polismyndigheten.

Flygplatsanställda har också kopplats till ett eller flera kriminella nätverk, bland annat det så kallade Märstanätverket. Tullverket ska ha upptäckt lastare som medverkat till narkotikasmuggling som senare dömts för smugglingsbrott. Tio personer pekas ut i den rapport som Kvällsposten tagit del av, två av dessa ska ha fått sluta på sina tjänster på grund av säkerhetsskäl.

Vidare framgår att personer som kopplas till Hells Angels haft tillgång till landningsbanan, personerna tillhör ett företag som ”kan sättas i samband med narkotikasmuggling”. Moderaterna har reagerat på rapporteringen och rättspolitiske talespersonen Johan Forsell avser lyfta frågan i Riksdagen:
– Vi kan inte ha grovt kriminella som arbetar på Sveriges största flygplats. Det finns risk för terrordåd, att vapen och narkotika smugglas in, säger han till Kvällsposten.

I övrigt är kommentarerna knapphändiga från myndigheter och politiker. Inrikesminister Mikael Damberg (S) kommenterar inte innehållet i rapporten, inte heller Polisen:
– Rapporten från underrättelseenheten omfattas av sekretess och därmed är det inget vi kommenterar, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Polisen.

2020_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys