moderaterna_tack
Foto: MMS-Bild

Rånades två gånger på ett år

Ett butiksbiträde rånades två gånger som i Märsta, efter den sista valde hon att sluta: - Han står bakom mig och trycker sin kniv mot hals och frågar om jag vill dö, berättar butiksbiträdet för SVT.

Pressbyrån rånades två gånger på kort tid förra året, efter den andra gången valde butiksbiträdet att sluta rapporterar SVT. Gärningsmannen greps misstänkt för flera andra rån, bland annat Circle K. Han dömdes till fängelse och utvisning. Butiksbiträdet fick möta mannen i rätten:
– Det kändes ganska skönt att se någon som man upplevt som så farlig i en så utsatt situation. Han var inte ”stora stygga vargen” längre. Han var bara en person som inte kan göra mig något längre, berättar butiksbiträdet enligt SVT.

Otryggheten i kommunen väntas bli en viktig valfråga och butiksbiträdet undviker att röra sig kring station kvällstid. Men butiksbiträdet tänker inte låta sig brytas ned av händelsernas:
– Man får försöka skaka av sig det här så gott det går. Den jobbigaste biten i hela återhämtningsprocessen är att vara rädd. Det tar mer energi av mig att vara orolig än att faktiskt råka ut för något. Det är något jag själv ska försöka jobba på, fortsätter butiksbiträdet.

defacto_host2018
valet2018

Holst mest kryssad i kommunens historia

Politik Olov Holst blev det mest kryssade politikern i kommunen med 1646 kryss: - Både kul och hedrande att så många tydligen har förtroende för mig. Men det här är en laginsats av hela moderatgänget som jobbat stenhårt för valsegern, säger Holst till märsta.nu

defacto_banner_sep
EXTRA

Stort bråk på Stationsgatan

Blåljus Efter ett bråk på Stationsgatan i natt upprättades flera anmälningar om misshandel: - Alla är misstänkta och målsägande verkar det som, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

valet2018

Bosse kryssade sig in

Politik Bosse Andersson var på plats 15 på Centerpartiets lista men när personrösterna räknats klart fick han över 9 procent av personrösterna och får därmed plats i fullmäktige: - Jag tackar av hela mitt hjärta för det fantastiska stöd jag fått av de som kryssat mig, skriver Bosse i sms till märsta.nu

happy_homes_juli
hostfest_centrum
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

sbrf_sep
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
komvuxq3_4
sportfiske_banner
connys
objekt3
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt4
outsider