vardag_enklare
Foto: MMS-Bild

Rånades två gånger på ett år

Ett butiksbiträde rånades två gånger som i Märsta, efter den sista valde hon att sluta: - Han står bakom mig och trycker sin kniv mot hals och frågar om jag vill dö, berättar butiksbiträdet för SVT.

banner_artikel

Pressbyrån rånades två gånger på kort tid förra året, efter den andra gången valde butiksbiträdet att sluta rapporterar SVT. Gärningsmannen greps misstänkt för flera andra rån, bland annat Circle K. Han dömdes till fängelse och utvisning. Butiksbiträdet fick möta mannen i rätten:
– Det kändes ganska skönt att se någon som man upplevt som så farlig i en så utsatt situation. Han var inte ”stora stygga vargen” längre. Han var bara en person som inte kan göra mig något längre, berättar butiksbiträdet enligt SVT.

Otryggheten i kommunen väntas bli en viktig valfråga och butiksbiträdet undviker att röra sig kring station kvällstid. Men butiksbiträdet tänker inte låta sig brytas ned av händelsernas:
– Man får försöka skaka av sig det här så gott det går. Den jobbigaste biten i hela återhämtningsprocessen är att vara rädd. Det tar mer energi av mig att vara orolig än att faktiskt råka ut för något. Det är något jag själv ska försöka jobba på, fortsätter butiksbiträdet.

februari
premiar_sportfiske
vuxenutbildning2
nationaldag_sigtunakommun
clasohlson_robot
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

objekt4
objekt3
objekt2
Norra Redovisningshuset
oppning_sportfiske2
barnnplattan
connys
nfc_vinter
outsider_moderat
veterankraft_standard
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
standard_start
standard_ridskola
val2018
vuxentutbildning