arlandagk_panorama
Foto: MMS-Bild

Rånades två gånger på ett år

Ett butiksbiträde rånades två gånger som i Märsta, efter den sista valde hon att sluta: - Han står bakom mig och trycker sin kniv mot hals och frågar om jag vill dö, berättar butiksbiträdet för SVT.

centrum_tvaar

Pressbyrån rånades två gånger på kort tid förra året, efter den andra gången valde butiksbiträdet att sluta rapporterar SVT. Gärningsmannen greps misstänkt för flera andra rån, bland annat Circle K. Han dömdes till fängelse och utvisning. Butiksbiträdet fick möta mannen i rätten:
– Det kändes ganska skönt att se någon som man upplevt som så farlig i en så utsatt situation. Han var inte ”stora stygga vargen” längre. Han var bara en person som inte kan göra mig något längre, berättar butiksbiträdet enligt SVT.

Otryggheten i kommunen väntas bli en viktig valfråga och butiksbiträdet undviker att röra sig kring station kvällstid. Men butiksbiträdet tänker inte låta sig brytas ned av händelsernas:
– Man får försöka skaka av sig det här så gott det går. Den jobbigaste biten i hela återhämtningsprocessen är att vara rädd. Det tar mer energi av mig att vara orolig än att faktiskt råka ut för något. Det är något jag själv ska försöka jobba på, fortsätter butiksbiträdet.

arlandagolf

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida
banner_trerosor
icavalsta_semlor
connys

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

sangensemble

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

happyhomes_2019

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

ridskola_2019_helsida
Kuppen i Arlandastad

Fem häktade efter kuppen

Nyheter Fem personer begärdes häktade på sannolika skäl misstänka för grov stöld på måndagen efter fredagen kupp i Arlandastad.

sigtunavatten_standard
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
sh_oppet