julbanner
Foto: MMS-Bild

Rånades två gånger på ett år

Ett butiksbiträde rånades två gånger som i Märsta, efter den sista valde hon att sluta: - Han står bakom mig och trycker sin kniv mot hals och frågar om jag vill dö, berättar butiksbiträdet för SVT.

Pressbyrån rånades två gånger på kort tid förra året, efter den andra gången valde butiksbiträdet att sluta rapporterar SVT. Gärningsmannen greps misstänkt för flera andra rån, bland annat Circle K. Han dömdes till fängelse och utvisning. Butiksbiträdet fick möta mannen i rätten:
– Det kändes ganska skönt att se någon som man upplevt som så farlig i en så utsatt situation. Han var inte ”stora stygga vargen” längre. Han var bara en person som inte kan göra mig något längre, berättar butiksbiträdet enligt SVT.

Otryggheten i kommunen väntas bli en viktig valfråga och butiksbiträdet undviker att röra sig kring station kvällstid. Men butiksbiträdet tänker inte låta sig brytas ned av händelsernas:
– Man får försöka skaka av sig det här så gott det går. Den jobbigaste biten i hela återhämtningsprocessen är att vara rädd. Det tar mer energi av mig att vara orolig än att faktiskt råka ut för något. Det är något jag själv ska försöka jobba på, fortsätter butiksbiträdet.

julbanner2
happy_homes_juli
sigtuna_funkis
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

icavalsta_julbanner
fme_jul
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sportfiskebanner2
lager_bilnet
defacto_host2018
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

objekt3
objekt4
outsider
funkis_2
nrh_lania
vanster_jul
sigtunavatten_standard
colorama_vinter
objekt2
komvuxq3_4
connys