defacto_pan
Margareta Karlsson lämnar över protestlistan till Lars Bryntesson (S)Foto: Pressbild/Nya Moderaterna

Protestlista mot nedläggning av Valstasatsningen överlämnades till kommunledningen

I samband med Kommunstyrelsens sammanträde lämnade Valsta-Steninge stadsdelsförening under protestlistan för nedläggningen av Valstasatsningen. Det blev en halvseger då det inte fattades beslut i ärendet.

rosta_sigtuna2

Över 1400 har signerat en protestlista mot kommunledningens förslag att lägga ner Valstasatsningen. I samband med Kommunstyrelsens sammanträde på torsdag kväll lämnades listan över från Valsta-Steninge stadsdelsförening. Margareta Karlsson som är ordförande i föreningen ger inte mycket för de nya planerna som kommunledningen presenterat där även andra aktörer än SigtunaHem och Valstasatsningen ska medverka:
– Redan idag arbetar flera bostadsbolag med bostadssociala aktiviteter. Det är alltså ingen förändring jmf med idag. Valstasatsningen är inget bostadssocialt projekt. Att blanda ihop Valstasatsningen med bostadssocialt arbete visar på kommunledningens okunnighet i dessa frågor, skriver Margareta Karlsson i mail till märsta.nu

Enligt ett pressmeddelande från Nya Moderaterna återremitterades ärendet om att teckna en avsiktsförklaring med fastighetsägare i kommunen kring bostadssociala projekt, samma ärende hänger ihop med nedläggningen av Valstasatsningen. Olov Holst, oppositionsråd (M), säger att kommunledningen riskerade att förlora voteringarna och istället drog tillbaka ärendena. Holst menar att det finns en splittring inom (S), (MP) och (FP) i frågan eftersom företrädare inom samtliga partier skrivit på mot nedläggningen, bland annat Dragan Perkovic (FP), Pierre Cengiz-Edstrand (MP) och Ali Wandi (S).
– Återigen visar två av partierna i kommunledningen att man saknar förmågan att lyssna in, hålla ihop och styra verksamheten. Det är ytterst oroande och drabbar i förlängningen kommuninvånarna, kommenterar Holst.

I sakfrågan anser Moderaterna att det ena inte behöver utesluta det andra, att nya projekt kan samverka med Valstasatsningen. Men man vidhåller att Valstasatsningen under sina 17 år ägnat sig åt mycket annat än bara bostadssociala projekt.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

happyhomes_2019
nationaldag_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

rosta_sigtuna2

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

bonava_maj_helsida
oppning_helsida
nationaldag_helsida
eu_sap
mp_eu
moderaternamaj
rosta_sigtuna
ridskola2019_outsider
fme_outsider
nrh
v_eu
colorama_april
connys
sh_bovard_out
sh_oppet
nationaldag_out
defacto_outsider
oppning_outsider
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
sap_outsider_eu
mp_eu_outsider