defacto_pan
Margareta Karlsson lämnar över protestlistan till Lars Bryntesson (S)Foto: Pressbild/Nya Moderaterna

Protestlista mot nedläggning av Valstasatsningen överlämnades till kommunledningen

I samband med Kommunstyrelsens sammanträde lämnade Valsta-Steninge stadsdelsförening under protestlistan för nedläggningen av Valstasatsningen. Det blev en halvseger då det inte fattades beslut i ärendet.

marstakalaset_artikel

Över 1400 har signerat en protestlista mot kommunledningens förslag att lägga ner Valstasatsningen. I samband med Kommunstyrelsens sammanträde på torsdag kväll lämnades listan över från Valsta-Steninge stadsdelsförening. Margareta Karlsson som är ordförande i föreningen ger inte mycket för de nya planerna som kommunledningen presenterat där även andra aktörer än SigtunaHem och Valstasatsningen ska medverka:
– Redan idag arbetar flera bostadsbolag med bostadssociala aktiviteter. Det är alltså ingen förändring jmf med idag. Valstasatsningen är inget bostadssocialt projekt. Att blanda ihop Valstasatsningen med bostadssocialt arbete visar på kommunledningens okunnighet i dessa frågor, skriver Margareta Karlsson i mail till märsta.nu

Enligt ett pressmeddelande från Nya Moderaterna återremitterades ärendet om att teckna en avsiktsförklaring med fastighetsägare i kommunen kring bostadssociala projekt, samma ärende hänger ihop med nedläggningen av Valstasatsningen. Olov Holst, oppositionsråd (M), säger att kommunledningen riskerade att förlora voteringarna och istället drog tillbaka ärendena. Holst menar att det finns en splittring inom (S), (MP) och (FP) i frågan eftersom företrädare inom samtliga partier skrivit på mot nedläggningen, bland annat Dragan Perkovic (FP), Pierre Cengiz-Edstrand (MP) och Ali Wandi (S).
– Återigen visar två av partierna i kommunledningen att man saknar förmågan att lyssna in, hålla ihop och styra verksamheten. Det är ytterst oroande och drabbar i förlängningen kommuninvånarna, kommenterar Holst.

I sakfrågan anser Moderaterna att det ena inte behöver utesluta det andra, att nya projekt kan samverka med Valstasatsningen. Men man vidhåller att Valstasatsningen under sina 17 år ägnat sig åt mycket annat än bara bostadssociala projekt.

sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
defacto_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

ica_valsta_choklad
sommar_centrum
sommar
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

arlanda_golf_juli
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar