centrum_host
Margareta Karlsson lämnar över protestlistan till Lars Bryntesson (S)Foto: Pressbild/Nya Moderaterna

Protestlista mot nedläggning av Valstasatsningen överlämnades till kommunledningen

I samband med Kommunstyrelsens sammanträde lämnade Valsta-Steninge stadsdelsförening under protestlistan för nedläggningen av Valstasatsningen. Det blev en halvseger då det inte fattades beslut i ärendet.

Över 1400 har signerat en protestlista mot kommunledningens förslag att lägga ner Valstasatsningen. I samband med Kommunstyrelsens sammanträde på torsdag kväll lämnades listan över från Valsta-Steninge stadsdelsförening. Margareta Karlsson som är ordförande i föreningen ger inte mycket för de nya planerna som kommunledningen presenterat där även andra aktörer än SigtunaHem och Valstasatsningen ska medverka:
– Redan idag arbetar flera bostadsbolag med bostadssociala aktiviteter. Det är alltså ingen förändring jmf med idag. Valstasatsningen är inget bostadssocialt projekt. Att blanda ihop Valstasatsningen med bostadssocialt arbete visar på kommunledningens okunnighet i dessa frågor, skriver Margareta Karlsson i mail till märsta.nu

Enligt ett pressmeddelande från Nya Moderaterna återremitterades ärendet om att teckna en avsiktsförklaring med fastighetsägare i kommunen kring bostadssociala projekt, samma ärende hänger ihop med nedläggningen av Valstasatsningen. Olov Holst, oppositionsråd (M), säger att kommunledningen riskerade att förlora voteringarna och istället drog tillbaka ärendena. Holst menar att det finns en splittring inom (S), (MP) och (FP) i frågan eftersom företrädare inom samtliga partier skrivit på mot nedläggningen, bland annat Dragan Perkovic (FP), Pierre Cengiz-Edstrand (MP) och Ali Wandi (S).
– Återigen visar två av partierna i kommunledningen att man saknar förmågan att lyssna in, hålla ihop och styra verksamheten. Det är ytterst oroande och drabbar i förlängningen kommuninvånarna, kommenterar Holst.

I sakfrågan anser Moderaterna att det ena inte behöver utesluta det andra, att nya projekt kan samverka med Valstasatsningen. Men man vidhåller att Valstasatsningen under sina 17 år ägnat sig åt mycket annat än bara bostadssociala projekt.

happyhomes_2019
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

centrum_host_helsida
sigtunavatten_standard

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

ica_oktober
fme_oktober

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

defacto_mustach_helsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

agy_oppethus
greeknighthelsida
colorama_april2
connys
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider
nrh