fastbyran_bostad
PRO Märsta är upprörda över att Seniorernas hus avskalas och blir i mindre format än utlovat.Foto: Pressbild

PRO upprörda över hantering av Seniorernas hus

Hanteringen av Seniorernas hus som var ett vallöfte redan 2010 upprör hos PRO som nu skickat in en skrivelse till Kommunstyrelsen.

Redan 2010 i samband med velöftet om Märsta centrum lovade dåvarande kommunledningen (S), (MP) och (C) att det i nya Märsta Centrum även ska få plats ett Seniorernas hus. Nu sex år senare när varken centrum eller Seniorernas hus finns på plats är PRO Märsta upprörda. Anledningen är att SigtunaHem som har byggrätter och ska uppföra ett seniorboende för 55+ inte kommer att vara ett Trygghetsboende som PRO är ute efter. Seniorboende är ett vanligt boende som i bästa fall är något anpassat, skriver PRO Märsta i ett pressmeddelande.

Ytan för det Trygghetsboende som ska uppföras har också minskat och ett hyreshus kommer att finnas närmast Kulturskolan där det var tänkt att byggas ett Trygghetsboende från början.
– Kommunen har tidigare utlovat att Seniorernas hus skulle utformas i samråd med pensionärsorganisationer. Beskedet om en radikal ändring har tagits ovanför våra huvuden utan att vi fått vara med i den utlovade dialogen, står det i uttalandet från PRO.

Inte diskuterats inom Socialdemokraterna
Ulrik Wallström och Bruno Landstedt som signerat pressmeddelandet är båda aktiva socialdemokrater men de känner sig helt överkörda och ifrågasätter om det finns ett intresse för medborgardialog. Enligt Bruno Landstedt ska frågan inte ha diskuterats internt inom Socialdemokraterna och vad som nu presenteras har heller inte förankrats bland medlemmarna, skriver han via mail till märsta.nu.

Beklagar bristande dialog
Ibrahim Khalifa skriver i mail till märsta.nu att han har full förståelse för känslan och frustrationen över att det har tagit så lång tid:
– Samtidigt har förutsättningarna för Sigtunahems bebyggelse i området varit sådan att det nya biblioteket, konsthallen, kulturskolan och kulturlänken först behövt stå färdiga. Dessa är nu på plats. Så som skribenterna själva skriver är nu processen igång för Sigtunahems bebyggelse. Jag beklagar om man upplevt att dialogen har brustit och kommer därför att säkerställa att den förbättras.

fastbyran_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

fastbyran_outsider