moderater_pan_sommar
PRO har undersökt 49 varor runt om landets butiker. OBS. Varorna på bilden har inget med undersökningen att göra. Foto: Daniel Iskander/Genrebild

PRO i Märsta VILL INTE undersöka billigaste matkassen

PRO i Märsta vill inte undersöka vilken butik som har den billigaste matkassen i kommunen. Anledningen, det är många som handlar där det är dyrast: - Rätt eller fel men vi har sett det så att vi vet vem som är dyrast men där handlar många, skriver PRO i Märstas ordförande Ulrik Wallström i mail till märsta.nu

centrum_artikel

Idag presenterade PRO sin årliga undersökning om vart man hittar den billigaste matkassen. För andra året i rad var Sigtuna kommuns butiker inte representerade. Lokalavdelningarna i Märsta och Sigtuna har inte genomfört någon undersökning här. Anledningen: Man vet vilken butik som är dyrast men där handlar många.

Så här svarade Ulrik Wallström, ordförande i PRO Märsta på frågan om varför man inte genomförde testet i kommunen:
– Rätt eller fel men vi har sett det så att vi vet vem som är dyrast men där handlar många, när ICA kvantum öppnar i Märsta centrum så då blir det mer intressant att genomföra ”billigaste matkasse”.

Oklart vilken som är dyrast
märsta.nu har frågat vilken butik som avses med att vara dyrast men ännu inte fått svar. Det är också oklart vad som avses med att många handlar där. PRO i Sigtunas ordförande Finn Hatlevoll säger dock till märsta.nu att föreningarna i Märsta och Sigtuna inte vill jobba med prisundersökningar
– Det är upp till varje PRO-förening om de vill deltaga eller inte.

COOP Mitt avstängda
Vad som klart framgår av Ulriks svar är att det även är relevant att genomföra undersökningen om butiken som ”alla vet är dyrast” kan vara billigare. PRO har tidigare kritiserats för sina undersökningar då vissa butiker fått reda på när undersökningarna ska göras. Exempelvis var COOP Mitts butiker, totalt 29 stycken, inte med i den aktuella undersökningen som genomfördes eftersom de uppmanat sina butiker att tillfälligt sänka priserna inför undersökningen.

773 kronor för snittkassen
Totalt i landet undersöktes 940 butiker, 829 har redovisats. 2000 ideellt arbetande PRO-medlemmar deltog. Datumet för undersökningen var 13:e oktober. Snittpriset för en varukorg var 773 kronor, den dyraste 958 och den billigaste 608 kr. Matkassen innehåller 33 konventionella varor och 16 ekologiska varor.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
andersojag
connys_helsida

Risk för kraftigt regn

Notiser SMHI meddelar att det finns risk för lokala skurar som kan ge uppemot 50 mm regn i eftermiddag. De östra kommundelerna ser ut att påverkas.

2020_helsida
brobygget_day
helsida_var2021
brobygget_night
centrum_helsida2020
EXTRA

Körde ihjäl två – åtalas igen för grovt rattfylleri

Nyheter Den man som 2017 körde ihjäl två personer på Stationsgatan och dömdes för vållande till annans död har åtalats igen, denna gång för grovt rattfylleri.

praktiska_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_night_out
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_day_out
praktiska_outsider
beijer_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider