arlandagk_panorama
Dmytro Pronchev, Liberalerna. Foto: Privat

Politiker uppmanas välja mellan facebookgrupp eller lämna partiet

Det hettar till inför Liberalernas årsmöte på onsdag kväll. Kassören Dmytro Pronchev har uppmanats att välja att vara en del av Facebookgruppen Anti-Euromaidan Sweden eller lämna Liberalerna: - Jag har rätt att få nyheter både från rysk och ukrainsk vinkel! Det kallas för informationsfrihet! Dessutom så har jag på samma sätt med samma FB teknik fått och får nyheter från proukrainska sidor med, har Pronchev skrivit i ett internt medlemsbrev som märsta.nu tagit del av.

rosta_sigtuna2

Det väntas storma kring Liberalernas årsmöte på onsdag kväll. Valberedningen anser att varken ordföranden Dragan Perkovic eller kassören Dmytro Pronchev bör sitta kvar på sina poster. Den förstnämnde för att det enligt Liberalernas praxis inte ska vara en fullmäktigeledamot som ordförande, i Pronchevs fall handlar det om nått helt annat då märsta.nu tidigare rapporterat om att han anses stödja pro-ryskaåsikter. Nu har dock Pronchev blivit irriterad på hanteringen då han ska ha uppmanats att välja mellan ett medlemsskap på Facebooksidan Anit-Euromaidan Sweden eller att vara medlem i Liberalerna.

Behöver inte vara medlem i gruppen
Valberedningens ordförande Magnus Öhlander bemöter kritiken i mail till märsta.nu. Han anser att Pronchev inte behöver vara medlem i gruppen eftersom den är öppen. Pronchev å sin sida menar att det underlättar hans informationsinhämtning på Facebook. Han säger sig prenumerera på flöden från båda sidor i den ukrainska konflikten.

Strider mot Liberalernas ställning i området
Öhlander tycker att medlemskapet i gruppen strider mot Liberalernas ställning att stöda Maidan-rörelsen som verkar för att landet ska närma sig EU:
– Liksom andra demokratiska partier i Sverige fördömer också vi den ryska invasionen av Ukraina. Den som läser inlägg i Antieuromaiden Sweden upptäcker snabbt att man inte i något fall ifrågasätter den ryska regimens ståndpunkt, skriver Öhlander i mail till märsta.nu

Anklagar veteraner för förtal
I ett internt brev som Pronchev skickat till partikamrater frågar han sig när Liberalerna i Sigtuna kommun började lägga fokus på internationella geopolitiska problem? Han frågar sig också om han uttalat sig offentligt om de geopolitiska ställningarna samt om han skadat liberalernas politik på något sätt offentligt. Han anser sig ha rätt till informationsfrihet och poängterar att han får information från båda sidor i konflikten. Han kallar det hela för förtal att han förknippas av Öhlander och även liberalernas veteran Hendrik Nyman till olika proryskarörelser.

Pronchevs ord i det interna mailet som märsta.nu tagit del av.
”Det hela är skrattretande och helt absurd! Jag tycker att vi kommer skratta tillsammans med allmänheten. Vår förening brister, som vilket förening som helst, men inte på detta sättet alltså… Och ni som är medlemmar i t.ex. olika filmgrupper och tycker om att få nyheter om dekare på sin hemsida i FB ska vara försiktiga nu, då ni kan förknippas med grovkriminella.”

Magnus Öhlander:
– Dmytro Pronchev kommer inte att nomineras till nytt uppdrag inom partiet under nuvarande omständigheter. Vi har däremot för närvarande inte begärt att han ska lämna partiet eller befintliga uppdrag.

v_eu_helsida
mp_eu
oppning_helsida
varfest_helsida
moderaternamaj
bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
happyhomes_2019

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

sh_oppet
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider
sap_outsider_eu
fme_outsider
defacto_outsider
rosta_sigtuna
bonava_maj_outsider
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out
v_eu
nationaldag_out
nrh
oppning_outsider
connys