julbanner
Dmytro Pronchev, Liberalerna. Foto: Privat

Politiker uppmanas välja mellan facebookgrupp eller lämna partiet

Det hettar till inför Liberalernas årsmöte på onsdag kväll. Kassören Dmytro Pronchev har uppmanats att välja att vara en del av Facebookgruppen Anti-Euromaidan Sweden eller lämna Liberalerna: - Jag har rätt att få nyheter både från rysk och ukrainsk vinkel! Det kallas för informationsfrihet! Dessutom så har jag på samma sätt med samma FB teknik fått och får nyheter från proukrainska sidor med, har Pronchev skrivit i ett internt medlemsbrev som märsta.nu tagit del av.

Det väntas storma kring Liberalernas årsmöte på onsdag kväll. Valberedningen anser att varken ordföranden Dragan Perkovic eller kassören Dmytro Pronchev bör sitta kvar på sina poster. Den förstnämnde för att det enligt Liberalernas praxis inte ska vara en fullmäktigeledamot som ordförande, i Pronchevs fall handlar det om nått helt annat då märsta.nu tidigare rapporterat om att han anses stödja pro-ryskaåsikter. Nu har dock Pronchev blivit irriterad på hanteringen då han ska ha uppmanats att välja mellan ett medlemsskap på Facebooksidan Anit-Euromaidan Sweden eller att vara medlem i Liberalerna.

Behöver inte vara medlem i gruppen
Valberedningens ordförande Magnus Öhlander bemöter kritiken i mail till märsta.nu. Han anser att Pronchev inte behöver vara medlem i gruppen eftersom den är öppen. Pronchev å sin sida menar att det underlättar hans informationsinhämtning på Facebook. Han säger sig prenumerera på flöden från båda sidor i den ukrainska konflikten.

Strider mot Liberalernas ställning i området
Öhlander tycker att medlemskapet i gruppen strider mot Liberalernas ställning att stöda Maidan-rörelsen som verkar för att landet ska närma sig EU:
– Liksom andra demokratiska partier i Sverige fördömer också vi den ryska invasionen av Ukraina. Den som läser inlägg i Antieuromaiden Sweden upptäcker snabbt att man inte i något fall ifrågasätter den ryska regimens ståndpunkt, skriver Öhlander i mail till märsta.nu

Anklagar veteraner för förtal
I ett internt brev som Pronchev skickat till partikamrater frågar han sig när Liberalerna i Sigtuna kommun började lägga fokus på internationella geopolitiska problem? Han frågar sig också om han uttalat sig offentligt om de geopolitiska ställningarna samt om han skadat liberalernas politik på något sätt offentligt. Han anser sig ha rätt till informationsfrihet och poängterar att han får information från båda sidor i konflikten. Han kallar det hela för förtal att han förknippas av Öhlander och även liberalernas veteran Hendrik Nyman till olika proryskarörelser.

Pronchevs ord i det interna mailet som märsta.nu tagit del av.
”Det hela är skrattretande och helt absurd! Jag tycker att vi kommer skratta tillsammans med allmänheten. Vår förening brister, som vilket förening som helst, men inte på detta sättet alltså… Och ni som är medlemmar i t.ex. olika filmgrupper och tycker om att få nyheter om dekare på sin hemsida i FB ska vara försiktiga nu, då ni kan förknippas med grovkriminella.”

Magnus Öhlander:
– Dmytro Pronchev kommer inte att nomineras till nytt uppdrag inom partiet under nuvarande omständigheter. Vi har däremot för närvarande inte begärt att han ska lämna partiet eller befintliga uppdrag.

defacto_host2018
lager_bilnet

Så snöröjer kommunen i vinter

Nyheter Sigtuna kommun har i år tagit grepp om att informera kommuninvånarna om hur det ska skottas och en kontinuerligt uppdaterad sida i samband med snöfall.

sportfiskebanner2
julbanner2

Risk för blodbrist i julhelgen

Notiser Blodcentralen i Stockholms län meddelar att det inför julen behöver fyllas på i blodlagren: - Vi har kallat och påmint alla blodgivare de senaste veckorna men ändå inte kunnat få upp lagret till önskad nivå, säger Fredrik Boström, medicinskt ansvarig läkare på Blodcentralen i Stockholms län.

sigtuna_funkis
happy_homes_juli
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

fme_jul
icavalsta_julbanner
nrh_lania
funkis_2
connys
objekt4
vanster_jul
objekt2
komvuxq3_4
objekt3
sigtunavatten_standard
colorama_vinter
outsider