moderat_sommar
Aspvägen stängdes av efter beslut i Bygg- och trafiknämnden redan i september. Foto: Daniel Iskander

Politiker överens om att stänga Aspvägen

Beslut om att stänga Aspvägen togs av Bygg- och trafiknämnden redan i september. Sverigedemokraterna som deltog i beslutet avser dock kräva svar om varför den stängs av nämndens ordförande Evalena Lindqvist.

centrum_artikel

märsta.nu uppmärskämmäde i söndags att Aspvägen stängts av vid busshållplatsen och i riktning mot Stationsgatan. Dagen efter hade (SD) skrivit en interpellation till Bygg- och trafiknämndens ordförande Evalena Lindqvst (S) där de vill ha svar på varför vägen stängts av på tjänstemannanivå utan konsekvensanalys eller att man tagit hänsyn till barnrättsperspektiv.

Men ärendet har redan varit uppe i Bygg- och trafiknämnden 8:e september. Nämnden ska då ha varit eniga i sitt beslut att stänga av vägen. Tjänstemännen har således inte fattat beslutet enligt ett svar från kommunledningen. Vid sammanträdet deltog även SD-veteranen Sören Sundh som dessutom har justerat protokollet. Rune Öhlund som är ordförande för SD i Sigtuna kommun säger till märsta.nu att han inte visste om detta men sedan han hört sig för med interpellanten så meddelar han att man avser dra tillbaka motionen och skriva om den innan den lämnas in igen.

Fotnot: Interpellationen anmäls till fullmäktige ikväll som startar 18.30. Sammanträdet lär bli högintressant få en votering om en ny kommunstyrelseordförande ska ske. 

Uppdaterad kl. 16.22

sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
kaa_sigtuna_helsida
speedy_helsida
centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
marina_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
defacto_helsida
marina_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
kaa_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
swedol_outsider