moderaterna_sep2020
Socialdemokraterna ska ha föreslagit på ett medlemsmöte att ledamöterna i majoriteten visar upp sin röstsedelFoto: Skärmdump/Facebook

Källa: Majoritetspolitiker måste visa upp sin röst

För att undvika nytt fiasko för Ibrahim Khalifa i samband med valet av Kommunstyrelseordförande så ska taktiken från Socialdemokraterna vara att ledamöterna innan man lägger röstsedeln i urnan visa upp den för någon betrodd person.

centrum_artikel

Enligt uppgift till märsta.nu har socialdemokraternas desperation för att få Ibrahim Khalifa vald som KSO nått en ny höjd. Ett förslag som lagts fram på ett S-möte är att samtliga ledamöter i majoriteten ska visa upp sin valsedel för en betrodd person innan den läggs i urnan.
– Valet är ju slutet så jag vet inte ens om man får göra på det här sättet, säger en person med insyn till märsta.nu

Axelsson: Värnar demokratins grunder
märsta.nu har med anledning av uppgifterna sökt Marie Axelsson (S), gruppledare. Hon dementerar uppgiften om att man ska visa sin röst:
– Ibo är majoritetens kandidat till kommunstyrelseordförande, KSO. Vi socialdemokrater står enade bakom honom. Inom socialdemokraterna, liberalerna och miljöpartiet litar vi på varandra. Någon begäran om att visa valsedlarna är inte aktuell. Vi har ett stabilt samarbete och vi värnar om demokratins grunder, skriver Marie i mail till märsta.nu

Valet sker rättsäkert
I samband med en presskonferens för några veckor sedan sa Ibrahim Khalifa (S) att röstningsprocessen ska ske på ett rättssäkert sätt. märsta.nu har inför valet var i kontakt med kommunens jurist Sofia Johansson Hannsberger. Hon försäkrar att det som händer i fullmäktige alltid ska vara rättssäkert, säger Sofia Johansson Hannsberger till redaktionen.

Det kommer att råda fri nomineringsprocess:
– Om en motkandidat nomineras blir det fråga om sluten omröstning. Från förvaltningens sida har vi förberett oss på så sätt att vi har strukturerat upp och tydliggjort de olika momenten under förfarandet. Detta har skett i samråd med kommunfullmäktiges presidium, förklarar Sofia Johansson Hannsberger, kommunjurist.

personal_sandstrom_helsida
skanela_event_helsida

Fullmäktigesändningarna textas

Politik Kommunfullmäktiges livesändningar ska nu textas: - Fortfarande har vi förbättringar vi måste göra, men vi jobbar aktivt för att bli mer tillgängliga utifrån de resurser vi har, säger Emma Kaumheimer, kanslichef på Sigtuna.

2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Ingen husläkarjour på Löwet

Politik Den utlovade Husläkarjouren till Löwenströmska blir inte av vilket innebär att kommuninvånare i Sigtuna bland annat berörs.

kkdk_helsida
UG granskar S

Socialdemokraterna: Nya uppgifter för oss

Politik Socialdemokraterna bemöter den kritik riktas mot dem från Uppdrag granskning: - Det som redaktionen presenterat för oss, och som ska ha ägt rum för mellan 10 och 15 år sedan, har varit helt nya uppgifter för oss, säger lokale S-ordföranden Björn Stenutz

EXTRA

Nytt program om (S) i Uppdrag granskning

Politik Uppdra granskning har gjort ännu ett program om Socialdemokraterna i Sigtuna kommun som sänds i två delar med start ikväll onsdag.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
corner_helsida
fixa_laddplats_helsida
helsida
landsbygdsdag
centrum_sommar_out
laddplats_out
meko_outsider
outsider
kkdk_outsider
swedol_outsider
nrh
skanela_event_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
speedy_vinter2020_outsider
personal_outsider