socialdemokraterna_maj_panorama
Olov Holst och Tina Ghasemi med de ensamkommande flyktingbarnen på Sveriges Riksdag. Med på bilden är också personal och tolk från boendet.Foto: Insändarbild/Moderaterna

Holst åkte med ensamkommande barn till Riksdagen

Oppositionsrådet Olov Holst (M) åkte på torsdagen till Sveriges Riksdag tillsammans med 25 ensamkommande barn frånse både Sigtuna och Väsby för att träffa moderate riksdagsledamoten Tina Ghasemi som tidigare hade besökt ett boende i Sigtuna.

centrum_artikel_host

Syftet med besöket i Riksdagen var att ge ungdomarna en introduktion till grunden i det svenska samhället, yttrandefrihets tryckfrihet och övriga grundläggande värderingar, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande. Nyligen besökte Modertarenas riksdagsledamot Tina Ghasemi ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Sigtuna.
– För att ungdomarna ska ha en chans att bli en del av ett samhälle där de i framtiden måste vara med och bidra till att bibehålla och stärka den svenska välfärden måste de ha kännedom om hörnstenarna i vår demokrati, säger Olov Holst.

Kan bli en tillgång för Sverige
Holst tror att det stora inflödet av asylsökande kan bli en stor tillgång för landet men att man måste våga ställa krav på de som kommer hit. De nyanlända behöver också förstå hur samhället fungerar och varför det ställs krav.
– Att ge dessa ungdomar en möjlighet att besöka Sveriges riksdag, kärnan i svensk demokrati, är därför ett väldigt viktigt steg i deras integrationsprocess, fortsätter Holst.

Vill snabba upp asylprocessen
Ghasemi riktar kritik mot den rödgröna regeringen för att det finns en oenighet kring fler åtgärder och handlingskraft i migrationsfrågorna, bland annat kring bostadsfrågan och de långa handläggningstiderna för ett besked på sin ansökan.
– Det finns en påtaglig risk att det leder till att nödvändiga åtgärder försenas. Det ser vi inte minst nu när den nya lagen om tillfälliga uppehållstillstånd skjuts fram. Sverige kommer inte att klara av en liknande situation som den vi upplevde i höstas, menar Ghasemi (M).

centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
connys_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Politik Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Politik Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

Europaparlamentariker besökte Kvinnojouren i Märsta

Politik På Internationella kvinnodagen den 8 mars besökte Europaparlamentarikern Evin Incir (S) och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) Kvinnojouren i Sigtuna kommun. Syftet med besöket var att uppmärksamma kampen mot mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

eu-valet

Märstabo på EU-lista

Politik Märstabon Marta Aguierre som är en av Vänsterpartiets ledande politiker nationellt och regionalt är fyra på listan till EU-valet.

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

EXTRA

Magdalena Andersson besökte Valsta

Politik Förre statsministern Magdalena Andersson besökte Valsta under måndagskvällen. Budskapet var tydligt: - Gängen ska inte ta över bostadsområden. Ikväll trygghetsvandrade jag i Valsta tillsammans med Hyresgästföreningen, Polisen, kommunen och fastighetsägaren. Trygga bostadsområden är en viktig pusselbit i kampen mot brottsligheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out