extra

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Politik Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

happy_homes_sommar
Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

Lokala moderater på partistämma

Politik Moderaterna i Sigtuna kommun har en delegation på partistämman i Örebro bestående av Olov Holst och Mattias Askerson: - Det är påtagligt att partiet fått en rejäl nytändning efter partiledarbytet för några veckor sedan, säger Olov Holst i ett pressmeddelande till märsta.nu

defacto_panorama_boka_mote
valet2018

Valkretsarna slås ihop

Politik Valkretsarna i Sigtuna kommun kommer att slås ihop till Valet2018, från två till en: - Det är jättebra, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

forskontor

Regnbågskoalitionen anklagas för att vara odemokratisk

Politik Socialdemokraterna anser nu att den nya Regnbågskoalitionen inte är demokratiska eftersom de inte avsäger sig sina platser i Kommunrevisionen: - När Socialdemokraterna släpper ordförande posten i fullmäktige kommer vi släppa de platser som vi har i Kommunrevisionen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

extra

Attack mot Vänsterpartiet och ABF-Huset

Politik Nordiska Motståndsrörelsen ska ha utsatt Vänsterpartiet och ABF-huset i Märsta för skadegörelse under natten: - Nazisterna har inget att göra i detta demokratiska Sverige, säger Niklas Andersson (V) ordförande.

(s)laget om (m)akten

Klart med maktskifte – (S) går i opposition

Politik För första gången på 15 år får Moderaterna en kommunstyrelseordförande samtidigt som Socialdemokraterna går i opposition: - Det är bra för kommunen att besluten äntligen är fattade och att vi nu kan städa ut de odemokratiska spelreglerna och skapa ordning, stabilitet och trygghet, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M), i en kommentar direkt efter sammanträdet i fullmäktige.

Lundqvist välkomnar beslut om tiggeriförbud

Politik Vellinge blev första kommun att införa tiggeriförbud, nu hoppas socialdemokraten David Lundqvist att Sigtuna ska bli den andra: - Bra att någon kommun nu vågar pröva det, säger Lundqvist.

extra

Perkovic lämnar KF – Blir centerpartist

Politik Dragan Perkovic kommer att lämna sina kvarvarande platser i fullmäktige och som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Han kommer till valet2018 att kandidera för Centerpartiet.

(s)laget om (m)akten

Upplagt för avgörande i fullmäkte

Politik Regnbågskoalitionen drog igenom sina ärenden i Kommunstyrelsen på måndagen: - Jag ser fram emot torsdagen för att få ett slut på en helt i onödan utdragen process som bara skapat stiltje och frustration i den kommunala förvaltningen, säger Olov Holst (M), oppositionsråd.

(M) i Sigtuna står bakom Kristersson

Politik Moderaterna i Sigtuna kommun som förra veckan var förtegna om vem de nominerat till partiledarposten går nu ut och meddelar att man stödjer Stockholms länsförbunds nominering av Ulf Kristersson.

kyrkovalet2017

(S)-topp kandiderar i kyrkovalet

Politik Marie Axelsson från Sigtuna är ett av de största lokala namnen som kandiderar till kyrkofullmäktige i Sigtuna: - Det är första gången jag kandiderar till kyrkofullmäktige. Jag är och har alltid varit medlem i kyrkan. Det är en plats där man möts i glädje och sorg. En plats för eftertanke, säger Marie Axelsson till märsta.nu

valet2018

(SD) populäraste parti

Politik Med drygt ett år kvar till Valet2018 så skulle Sverigedemokraterna ta hem en jordskredsseger enligt den omröstning som märsta.nu genomfört under en vecka.

(s)laget om (m)akten

Holst: Snudd på statskupp

Politik Det blev som Regnbågskoalitionen befarade en minoritetsåterremiss av ärendena i fullmäktige på torsdag kväll: - Det är snudd på statskupp, säger oppositionsrådet Olov Holst (M) efter sammanträdet.