Rosenholm: Vädjar inte om färre nyanlända

Politik Dan Rosenholm anser inte att det är en korrekt beskrivning att 26 kommuner i länet vädjar om färre nyanlända, däribland Sigtuna: - Vår kommun har tagit beslut om att acceptera anvisningsprinciperna för nyanlända. När det totala antalet minskas anser vi att fördelningsprinciperna fortsatt skall gälla lika för alla. En självklarhet, skriver Rosenholm mail till märsta.nu

happy_homes_sommar

SigtunaHems ordförande avgår

Politik SigtunaHems styrelseordförande Marcus Brixskiöld som så sent för några månader sedan fick höjt arvode avgår: - Vi har nu tillsammans nått de resultat som jag såg framför mig och det är dags för mig att lämna över ordförandeskapet till en ny kraft, skriver Brixskiöld via Facebook.

uppmotor_jan

Viktigt uppdrag till Von Sydow

Politik Sigtunabon och riksdagsledamoten Björn Von Sydow har fått ett viktigt uppdrag som ordförande för försvarsberedningen: - Det är ett viktigt uppdrag och jag är glad över att ha fått förtroendet att leda arbetet, säger Björn Von Sydow till märsta.nu

Sigtunahems villaköp

Khalifa: Vi måste lösa kraven

Politik Kommunens köp av en villa genom SigtunaHem har kritiserats av kommuninvånare som anser att nyanlända får bo i en bostad som många får spara till i flera år: - Kommunen har fått ett antal krav på sig, då måste vi lösa det. I det här fallet blev det här en bra helhetslösning, förklarar Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande.

magget_december
flytten av Råbergsskolan

Moderaterna: Slarviga byggen orsak till kaoset i Råbergsskolan

Politik Kaoset med flytt av eleverna från Råbergsksolan till Kulturskolan i Märsta är direkt kopplad till byggslarv menar Moderaterna i ett pressmeddelande.

varumarke_defacto_sommar

Öppet brev om att bevara Löwet

Politik De borgerliga politikerna i kommunen gör gemensam sak och skriver ett Öppet brev till landstingsrådet Anna Starbrink (L) om att Löwenströmska ska behållas.

Rosenholm (L) vill införa Startjobb

Politik Kommunalrådet Dan Rosenholm (L) skriver tillsammans med andra liberala politiker i länet ett Öppet brev till statsminister Stefan Löfvén att man borde införa Startjobb med lägre löner

rore_helsida
extra

Hammarsjö avliden

Politik Förre socialdemokratiske kommunpolitikern Göran Hammarsjö har avlidit, det meddelar Socialdemokraterna.

krisen i MP

Windefalk leder ny styrelse

Politik Karolina Windefalk valdes till ny ordförande i Miljöpartiet i Sigtuna kommun under torsdag kväll: - Med en styrelse på plats kan vi nu åter börja arbeta med den gröna politik vi medlemmar brinner för och som är anledningen till att vi engagerat oss i Miljöpartiet. Nu har vi vind i seglen och känner gott stöd från Miljöpartiet på distriktsnivå samt nationellt, säger Karolina Windefalk i ett pressmeddelande.

Flyktingmottagandet

Holst: Finns ingen plan för bostäder åt nyanlända

Politik märsta.nu rapporterade under fredagen att Sigtuna kommun avser fråga kommuninvånare om boende för att kunna hantera de 153 flyktingar man anvisats 2017. Oppositionsrådet Olov Holst (M) tycker att kommunen saknar plan för hur man ska hantera mottagandet: - Kommunen har, så vitt jag vet, inga tomma lägenheter och Khalifa vill inte uppföra paviljonger. Så hur avser han lösa problemet? Hur ser den ”klara plan” han säger sig ha ut egentligen, säger till märsta.nu

Budgeten har klubbats

Politik Budgeten för 2017 har antagits av fullmäktige. Kommunstyrelsens förslag gick igenom med röstsiffrorna 27-24. Klicka här för att ta del av dagens rapportering!