socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Polisen uppmanar fler att ringa Nattknappen

Polisområdeschef Emil Andersson uppmanar fler som är ute ensamma på helgnätter att ringa Nattknappen:- Är det mörkt och inga andra människor som vistas ute är det lätt att känna sig otrygg, även om det inte är så stor sannolikhet att något faktiskt ska hända, säger Emil Andersson till tidningen Mitt I.

centrum_artikel_host

Nattknappen som varit igång sedan 2008 är till för att man ska kunna prata med någon om man är ensam ute på helgnätter. Polisens volontärer svarar. Varje helgkväll är det dock bara ett tiotal som ringer.
– Tanken är att det ska vara en trygghet med en ledsagare i luren som kan ge tips som upplysta vägar där det kanske vistas andra personer, säger Emma Nolin, volontärsamordnare hos polisen till tidningen Mitt I.

Emil Andersson, lokalpolisområdeschef för Sigtuna, Väsby och Sollentuna, vill öka medvetenheten för Nattknappen i sina kommuner.
– Är det mörkt och inga andra människor som vistas ute är det lätt att känna sig otrygg, även om det inte är så stor sannolikhet att något faktiskt ska hända, säger Emil Andersson.

Nattknappen är inte bara till för kvinnor utan även en del män ringer:
– Det finns stereotypa uppfattningar om vem som drabbas av våldsbrott, många tror att det bara är kvinnor som drabbas. Många äldre oroar sig medan yngre oftast inte oroar sig. Däremot ser vi att det är vanligare att yngre drabbas av våld och hot i offentliga miljöer, fortsätter Emil Andersson.

Vill du ringa Nattknappen är numret 020-44 66 66. 60 Volontärer turas om att svara, en volontär per natt.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out