center_pan21

Polisen genomför trygghetsmätning

Nu kan bland annat boende i Sigtuna kommun få tycka till om hur tryggt det är att leva i kommunen och länet.

centrum_artikel

Polisen i Stockholms län genomför en trygghetsmätning och man kommer skicka ut 84 000 enkäter till boende runt om i länet.
– Invånarnas trygghet är självklart vår högsta prioritet. Arbetet för att öka tryggheten sker tillsammans med bland annat kommunerna och trygghetsmätningen är ett sätt att se vad vi behöver göra mer av och vilka av våra insatser som har gett önskad effekt, säger Mats Löfving, regionpolischef i Stockholm.

Det är slumpvis utvalda som kommer att få enkäten hemskickad med post. Det som kommer att finnas med är problem i området, utsatthet för fysiskt våld, hot, stölder, skadegörelse och bedrägeri samt trygghet och anmälan om brott.
– Det är en chans att berätta om dina upplevelser och påverka polisens kommande arbete. Resultatet av den trygghetsmätningen är ett av de viktiga underlag vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Därför är det är väldigt viktigt för oss att många svarar på undersökningen, säger Patrik Widell, ansvarig för trygghetsmätningarna i polisregion Stockholm

flygskola_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
oppethus_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
2020_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
mp-outsider
flygskolan_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
connys
centrum_sommar_out