eldsjal2024_pan
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Polisen attackerades med stenar – tre gånger

Under lördagskvällen fick polisen stenar kastade mot sig vid tre tillfällen efter en polisinsats: - Ett gäng på 20 personer var inblandade, säger stationsbefälet Birgitta Ejremyr.

centrum_artikel_host
Klockan 20.38 rapporterade en polispatrull från Valsta att man påträffat en bil av golfbil som en person lämnat och sprungit från när denne fått syn på patrullen.
– Det visade sig att bilen var stulen från golfbanan, ägaren var där för att hämta den sen, säger Birgitta Ejremyr, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.


Folksamlingar bildades
Enligt polisen bildades flera grupperingar i området strax efter att polisen försökt få tag på personen som sprungit ifrån golfbilen. Stämningen beskrevs som spänd.
– Det var många människor omkring platsen, säger stationsbefälet Åsa.

Tre attacker – på en timme
Strax därpå utsattes patrullen för stenkastning, och fler patruller kallades till platsen. Man fick dock snabbt kontroll på situationen och enligt Birgitta Ejremyr rapporterade bilarna in till ledningscentralen klockan 20.54 att situationen var lugn. Men läget förändrades snabbt och klockan 21.10 utsattes polis för stenkastning igen.
– En ensam person kastade sten och sen har man skickat dit mer resurser, säger Ejremyr.

Det dröjde inte länge förrän polispådraget fick nya stenar kastade mot sig – klockan 21.21 fick ledningscentral inrapporterat att man blivit attackerat av ett större gäng:
– Patrullerna har blivit utsatta för stenkastning av ett gäng på 20-personer och gärningsmännen har sprungit därifrån, berättar Ejremyr.
Har polis eller fordon skadats?
– Nej, inte vad jag kan läsa i händelserapporten.
Är någon gripen?
– Man fick inte tag på gärningsmännen och ingen omhändertogs för stenkastningen, men vi har högre polisnärvaro och vi har kontrollerat en person. Vi har även ett signalement.

Stationsbefälet berättar att man rubricerat händelsen som försök till våld mot tjänsteman och en förundersökning är inledd. Klockan 22.27 avslutades insatsen i Valsta.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
connys
storemore_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out