centrum_jul_panorama
Ett område utanför Valsta Centrum är avspärratFoto: Magnus Granhagen
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Skottlossning i Valsta

Polis kallades till Valsta under dagen med anledning av en skottlossning: -Det har avlossats ett skott mot en person, tack och lov så träffade det inte, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscental.

defacto_jul_artikel

Polis larmades klockan 13.25 till Valsta sedan maskerade personer setts utanför en restaurang, i samband med det ska man ha hört en smäll.
– Det är en förundersökning gällande grovt vapenbrott inledd, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

En polishelikopter cirkulerar över skogarna i Valsta/Steningeområdet. Ingen är gripen eller har påträffats skadad enligt Polisen.
– Vi har spärrat av för att utreda vad som har hänt och försöker hitta de maskerade personerna som setts, fortsätter Anna Westberg.

Polis har spärrat av vid en restaurang i Valsta, enligt Polisen har en person fått ett slag i ansiktet men i övrigt är inga skadade påträffade. Polis har under en tid även fokuserat insatsen till centrala Märsta där en helikopter hovrat, polis med hundar har även setts i Märsta dal. Pådraget är omfattande i Märsta, ett tiotal patruller deltar i insatsen.

Vid 16-tiden meddelas att rubriceringen ändrats till försök till mord. Det har hållits en del förhör men ingen är gripen i nuläget. Anledningen till att rubriceringen ändrats från grovt vapenbrott är för att skottet avlossades mot en person.

Insatsen är fortfarande pågående men inte lika stor. Målsäganden är identifierad men med anledning av utrednigsläget vill polisen inte uttala sig om eventuella gripanden eller misstänkta gärningsmän.

Uppdaterad kl. 17.16

fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

centrum_jul_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

tp_helsida
greeknighthelsida
colorama_jul
trainingpartner_jobb_helsida
sigtunavatten_standard

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

ica_oktober

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

happyhomes_2019
connys
nrh
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
julbord