moderat_sommar
Ett område utanför Valsta Centrum är avspärratFoto: Magnus Granhagen
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Skottlossning i Valsta

Polis kallades till Valsta under dagen med anledning av en skottlossning: -Det har avlossats ett skott mot en person, tack och lov så träffade det inte, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscental.

centrum_artikel

Polis larmades klockan 13.25 till Valsta sedan maskerade personer setts utanför en restaurang, i samband med det ska man ha hört en smäll.
– Det är en förundersökning gällande grovt vapenbrott inledd, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

En polishelikopter cirkulerar över skogarna i Valsta/Steningeområdet. Ingen är gripen eller har påträffats skadad enligt Polisen.
– Vi har spärrat av för att utreda vad som har hänt och försöker hitta de maskerade personerna som setts, fortsätter Anna Westberg.

Polis har spärrat av vid en restaurang i Valsta, enligt Polisen har en person fått ett slag i ansiktet men i övrigt är inga skadade påträffade. Polis har under en tid även fokuserat insatsen till centrala Märsta där en helikopter hovrat, polis med hundar har även setts i Märsta dal. Pådraget är omfattande i Märsta, ett tiotal patruller deltar i insatsen.

Vid 16-tiden meddelas att rubriceringen ändrats till försök till mord. Det har hållits en del förhör men ingen är gripen i nuläget. Anledningen till att rubriceringen ändrats från grovt vapenbrott är för att skottet avlossades mot en person.

Insatsen är fortfarande pågående men inte lika stor. Målsäganden är identifierad men med anledning av utrednigsläget vill polisen inte uttala sig om eventuella gripanden eller misstänkta gärningsmän.

Uppdaterad kl. 17.16

marina_helsida
speedy_helsida
spedition_sigtuna
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

centrum_helsida2020
kaa_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
kaa_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta