arlandagk_panorama
Ett område utanför Valsta Centrum är avspärratFoto: Magnus Granhagen
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Skottlossning i Valsta

Polis kallades till Valsta under dagen med anledning av en skottlossning: -Det har avlossats ett skott mot en person, tack och lov så träffade det inte, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscental.

centrum_pask

Polis larmades klockan 13.25 till Valsta sedan maskerade personer setts utanför en restaurang, i samband med det ska man ha hört en smäll.
– Det är en förundersökning gällande grovt vapenbrott inledd, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

En polishelikopter cirkulerar över skogarna i Valsta/Steningeområdet. Ingen är gripen eller har påträffats skadad enligt Polisen.
– Vi har spärrat av för att utreda vad som har hänt och försöker hitta de maskerade personerna som setts, fortsätter Anna Westberg.

Polis har spärrat av vid en restaurang i Valsta, enligt Polisen har en person fått ett slag i ansiktet men i övrigt är inga skadade påträffade. Polis har under en tid även fokuserat insatsen till centrala Märsta där en helikopter hovrat, polis med hundar har även setts i Märsta dal. Pådraget är omfattande i Märsta, ett tiotal patruller deltar i insatsen.

Vid 16-tiden meddelas att rubriceringen ändrats till försök till mord. Det har hållits en del förhör men ingen är gripen i nuläget. Anledningen till att rubriceringen ändrats från grovt vapenbrott är för att skottet avlossades mot en person.

Insatsen är fortfarande pågående men inte lika stor. Målsäganden är identifierad men med anledning av utrednigsläget vill polisen inte uttala sig om eventuella gripanden eller misstänkta gärningsmän.

Uppdaterad kl. 17.16

ica_pask

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

bonava_helsida
sigtunavatten_standard

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

happyhomes_2019
colorama_april2

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

valsta_utveckling
logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

sh_oppet
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
bonava_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2