defacto_pan
Ett område utanför Valsta Centrum är avspärratFoto: Magnus Granhagen
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Skottlossning i Valsta

Polis kallades till Valsta under dagen med anledning av en skottlossning: -Det har avlossats ett skott mot en person, tack och lov så träffade det inte, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscental.

Polis larmades klockan 13.25 till Valsta sedan maskerade personer setts utanför en restaurang, i samband med det ska man ha hört en smäll.
– Det är en förundersökning gällande grovt vapenbrott inledd, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

En polishelikopter cirkulerar över skogarna i Valsta/Steningeområdet. Ingen är gripen eller har påträffats skadad enligt Polisen.
– Vi har spärrat av för att utreda vad som har hänt och försöker hitta de maskerade personerna som setts, fortsätter Anna Westberg.

Polis har spärrat av vid en restaurang i Valsta, enligt Polisen har en person fått ett slag i ansiktet men i övrigt är inga skadade påträffade. Polis har under en tid även fokuserat insatsen till centrala Märsta där en helikopter hovrat, polis med hundar har även setts i Märsta dal. Pådraget är omfattande i Märsta, ett tiotal patruller deltar i insatsen.

Vid 16-tiden meddelas att rubriceringen ändrats till försök till mord. Det har hållits en del förhör men ingen är gripen i nuläget. Anledningen till att rubriceringen ändrats från grovt vapenbrott är för att skottet avlossades mot en person.

Insatsen är fortfarande pågående men inte lika stor. Målsäganden är identifierad men med anledning av utrednigsläget vill polisen inte uttala sig om eventuella gripanden eller misstänkta gärningsmän.

Uppdaterad kl. 17.16

ica_valsta_choklad
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
colorama_april2

Märsta Port byter namn

Notiser Märsta Port i Tingvalladalen/Valstabacken blir ett minne blott då Kultur- och fritidsnämnden fattat beslut om nytt namn.

happyhomes_2019
bonava_juli_hel
defacto_helsida
sommar
sigtunavatten_standard

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

sportfiske_sommar
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
bonava_juli_outsider
colorama_april
connys
nrh