eldsjal2024_pan
Frivilliga från Sigtuna Civilförsvarsförening deltog också. Foto: Daniel Iskander
Polis med hästar ute i spåretFoto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
MC har sökt av på vägar och gångvägar hela morgonen.

Försvunna kvinnan hittad i Knivsta

Sökandet efter den äldre damen har avbrutits sedan hon hittats i Knivsta vid 14-tiden: - Hur hon hamnat där ska polisen ta reda på, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel_host

Damen försvann från ett boende på Midgårdsvägen under måndag kväll och har inte kommit tillbaka. Polis är på plats med flera enheter och en polishelikopter som söker i skogarna kring Valsta, Steninge och Tingvalla. Vittnen uppger för märsta.nu att helikopter hovrar på låg höjd och samtidigt cirkulerar MC-polis samt ett flertal bilar i området. Det ska röra sig om 68-årig dam och sökandet har pågått sedan i natt, enligt Radio Uppland misstänker man i nuläget inget brott.
– Kvinnan är dement men fysiskt rörlig och beskrivs som ca 165 cm lång, smal, brunt hår ner till axlarna, klädd i mörkblå jeans, ljuslila jacka och troligen bärande på en svart handväska, skriver Polisen på sin hemsida.

Vid 11.20-tiden gick Missing People ut med ett sms till sitt register i Stockholm som består av 6700 personer om att inleda en akut skallgång efter damen med start 12.00. I skrivande stund har skallgången inletts, ca 10 personer medverkar plus polis. 4-hjulingar och hundar deltar  i sökningen bland annat. Conny Grip, operativ chef på Missing People, säger att man söker så länge som det behövs. Alla som vill är välkomna ner till elljuspåret vid Mor Johannes kyrka för att delta i sökningen. Kvinnan ska enligt uppgift ha saknats i 24-timmar men det är oklart varför sökningen intensifieras först nu.

Skallgången har ännu inte inletts då det väntas in fler personer som ska delta. Polis och Missong People håller ett möte kring vilket område som ska sökas av. Det är ca 20 personer som har samlats nu på kyrkans parkering men fler behövs. Ingen föranmälan krävs, ta bara med stövlar och ID-kort. Under sökningen är man försäkrad via Missing People.

Vid 14-tiden meddelar polisen att kvinnan påträffats i Knivsts. Allmänhet hade sett henne kring stationen och kontaktat polis. Hur hon hamnat där ska polis ta reda på. Kvinnan uppges må fysiskt bra i alla fall. Kvinnan har var försvunnen i mer än 24 timmar och sökandet har pågått i Märsta sedan tidigt i morse. Polis sökte även igår kväll men utan resultat

Uppdaterad kl. 14.24

mp_helsida_eu
storemore_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
storemore_out