centrum_jul_panorama
Frivilliga från Sigtuna Civilförsvarsförening deltog också. Foto: Daniel Iskander
Polis med hästar ute i spåretFoto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
MC har sökt av på vägar och gångvägar hela morgonen.

Försvunna kvinnan hittad i Knivsta

Sökandet efter den äldre damen har avbrutits sedan hon hittats i Knivsta vid 14-tiden: - Hur hon hamnat där ska polisen ta reda på, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

defacto_jul_artikel

Damen försvann från ett boende på Midgårdsvägen under måndag kväll och har inte kommit tillbaka. Polis är på plats med flera enheter och en polishelikopter som söker i skogarna kring Valsta, Steninge och Tingvalla. Vittnen uppger för märsta.nu att helikopter hovrar på låg höjd och samtidigt cirkulerar MC-polis samt ett flertal bilar i området. Det ska röra sig om 68-årig dam och sökandet har pågått sedan i natt, enligt Radio Uppland misstänker man i nuläget inget brott.
– Kvinnan är dement men fysiskt rörlig och beskrivs som ca 165 cm lång, smal, brunt hår ner till axlarna, klädd i mörkblå jeans, ljuslila jacka och troligen bärande på en svart handväska, skriver Polisen på sin hemsida.

Vid 11.20-tiden gick Missing People ut med ett sms till sitt register i Stockholm som består av 6700 personer om att inleda en akut skallgång efter damen med start 12.00. I skrivande stund har skallgången inletts, ca 10 personer medverkar plus polis. 4-hjulingar och hundar deltar  i sökningen bland annat. Conny Grip, operativ chef på Missing People, säger att man söker så länge som det behövs. Alla som vill är välkomna ner till elljuspåret vid Mor Johannes kyrka för att delta i sökningen. Kvinnan ska enligt uppgift ha saknats i 24-timmar men det är oklart varför sökningen intensifieras först nu.

Skallgången har ännu inte inletts då det väntas in fler personer som ska delta. Polis och Missong People håller ett möte kring vilket område som ska sökas av. Det är ca 20 personer som har samlats nu på kyrkans parkering men fler behövs. Ingen föranmälan krävs, ta bara med stövlar och ID-kort. Under sökningen är man försäkrad via Missing People.

Vid 14-tiden meddelar polisen att kvinnan påträffats i Knivsts. Allmänhet hade sett henne kring stationen och kontaktat polis. Hur hon hamnat där ska polis ta reda på. Kvinnan uppges må fysiskt bra i alla fall. Kvinnan har var försvunnen i mer än 24 timmar och sökandet har pågått i Märsta sedan tidigt i morse. Polis sökte även igår kväll men utan resultat

Uppdaterad kl. 14.24

julbord_helsida
centrum_jul_helsida
trainingpartner_jobb_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

sigtunavatten_standard

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

greeknighthelsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

happyhomes_2019
ica_oktober
colorama_jul
defacto_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknight_outsider
nrh
connys
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
tp_outsider