mote_sommar
Frivilliga från Sigtuna Civilförsvarsförening deltog också. Foto: Daniel Iskander
Polis med hästar ute i spåretFoto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
MC har sökt av på vägar och gångvägar hela morgonen.

Försvunna kvinnan hittad i Knivsta

Sökandet efter den äldre damen har avbrutits sedan hon hittats i Knivsta vid 14-tiden: - Hur hon hamnat där ska polisen ta reda på, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel

Damen försvann från ett boende på Midgårdsvägen under måndag kväll och har inte kommit tillbaka. Polis är på plats med flera enheter och en polishelikopter som söker i skogarna kring Valsta, Steninge och Tingvalla. Vittnen uppger för märsta.nu att helikopter hovrar på låg höjd och samtidigt cirkulerar MC-polis samt ett flertal bilar i området. Det ska röra sig om 68-årig dam och sökandet har pågått sedan i natt, enligt Radio Uppland misstänker man i nuläget inget brott.
– Kvinnan är dement men fysiskt rörlig och beskrivs som ca 165 cm lång, smal, brunt hår ner till axlarna, klädd i mörkblå jeans, ljuslila jacka och troligen bärande på en svart handväska, skriver Polisen på sin hemsida.

Vid 11.20-tiden gick Missing People ut med ett sms till sitt register i Stockholm som består av 6700 personer om att inleda en akut skallgång efter damen med start 12.00. I skrivande stund har skallgången inletts, ca 10 personer medverkar plus polis. 4-hjulingar och hundar deltar  i sökningen bland annat. Conny Grip, operativ chef på Missing People, säger att man söker så länge som det behövs. Alla som vill är välkomna ner till elljuspåret vid Mor Johannes kyrka för att delta i sökningen. Kvinnan ska enligt uppgift ha saknats i 24-timmar men det är oklart varför sökningen intensifieras först nu.

Skallgången har ännu inte inletts då det väntas in fler personer som ska delta. Polis och Missong People håller ett möte kring vilket område som ska sökas av. Det är ca 20 personer som har samlats nu på kyrkans parkering men fler behövs. Ingen föranmälan krävs, ta bara med stövlar och ID-kort. Under sökningen är man försäkrad via Missing People.

Vid 14-tiden meddelar polisen att kvinnan påträffats i Knivsts. Allmänhet hade sett henne kring stationen och kontaktat polis. Hur hon hamnat där ska polis ta reda på. Kvinnan uppges må fysiskt bra i alla fall. Kvinnan har var försvunnen i mer än 24 timmar och sökandet har pågått i Märsta sedan tidigt i morse. Polis sökte även igår kväll men utan resultat

Uppdaterad kl. 14.24

connys_helsida
spedition_sigtuna
marina_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider