moderaterna_panorama
Rutor krossades in till pizzerian och någon tog sig in.Foto: Jamshid Jamshidi
Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning som ska genomförasFoto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Jamshid Jamshidi

Pizzeria utsatt för brandförsök

Vid halv fyra tiden larmades ett stort pådrag till Valsta Vedung efter att flera personer försökt antända pizzerian: - Vi är fortfarande kvar på plats, det är avspärrat där för en teknisk undersökning, berätta vakthavande befäl Jens Mårtensson kl 05.10.

Klockan 03.37 inkom ett larm till polisen om att det varit personer i rörelse kring pizzerian Valsta Vedugn. Anmälaren misstänkte först att personerna försökte göra inbrott i en närliggande bil, men senare upptäckte anmälaren att flera personer gick runt med ficklampor i pizzerian:
– Man trodde att det var bilinbrottsförsök, berättar Mikael Brege, stationsbefäl på Polisen Stockholm Nord.

Oklara omständigheter
Ett stort pådrag kallades till platsen men vid polisernas ankomst hade gärningsmännen hunnit fly. När polisen tog sig in i pizzerian för att kontrollera upptäckte man tecken på att någon försökt tända eld inifrån pizzerian. I nuläget kan stationsbefälet på Stockholm Nord inte uttala sig om vilka tecken det handlar om. Vakthavande befälet Jens Mårtensson på polisens regionledningscentral berättar att omständigheterna är väldigt oklara just nu:
– Någon inringare har sett någon som betett sig mysigt där, när vi kommit dit så har vi hittat tecken på att någon har varit i färd att tända eld, men i övrigt så vet vi inte riktigt några mer omständigheter. Det är i alla fall någon som har försökt tända eld men avvikit innan det har hunnit blivit något, varför de har avvikit vet vi inte.

Har ni något signalement på personerna?
– Jag har inte de uppgifterna, säger Mårtensson.

”Försök till mordbrand”
Området kring pizzerian är i skrivande stund bevakad av polis och avspärrad, bland annat en mindre del <v Valsta Centrums parkering. Händelsen rubriceras som försök till mordbrand:
– Under dagen kommer det att vara en teknisk undersökning när det ljusnat lite, säger Mårtensson

Polisen skriver på sin hemsida nu på morgonen att det hällts ut en brännbar vätska på golvet i pizzerian.

connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider