dackskiftarna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Personrån i Valsta

En person rånades på Steningehöjdsvägen i Valsta vid 19.30-tiden på tisdagskvällen: - Vi har ett vagt signalement på två mörkt klädda män, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

Polis larmades till Valsta Centrum där man tog upp en anmälan efter rånet på Steningehöjdsvägen i höjd med kyrkan. En person hade blivit hotad och tvingades lämna ifrån sig både telefon och bilnyckel.
– En anhörig ringde in om att vederbörande blivit av med mobil och bilnyckel av två personer, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

Ingen person är gripen eller misstänkt, polisen hade inget bra signalement att gå på mer än två mörkt klädda män. Det finns ingen uppgift från Polisen om att målsägande ska ha blivit av med sin bil till följd av att denne blev av med bilnyckeln. De senaste dagarna har det varit stökigt i valstaområdet, det inträffade även ett rån under söndagskvällen.

defacto_helsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

ica_oktober
sigtunavatten_standard
fme_oktober
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_outsider
colorama_april2
connys
nrh