defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Personrån i Valsta

En person rånades på Steningehöjdsvägen i Valsta vid 19.30-tiden på tisdagskvällen: - Vi har ett vagt signalement på två mörkt klädda män, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

Polis larmades till Valsta Centrum där man tog upp en anmälan efter rånet på Steningehöjdsvägen i höjd med kyrkan. En person hade blivit hotad och tvingades lämna ifrån sig både telefon och bilnyckel.
– En anhörig ringde in om att vederbörande blivit av med mobil och bilnyckel av två personer, säger Kjell Lindgren vid Polisens ledningscentral.

Ingen person är gripen eller misstänkt, polisen hade inget bra signalement att gå på mer än två mörkt klädda män. Det finns ingen uppgift från Polisen om att målsägande ska ha blivit av med sin bil till följd av att denne blev av med bilnyckeln. De senaste dagarna har det varit stökigt i valstaområdet, det inträffade även ett rån under söndagskvällen.

teatergrillen_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

defacto_helsida
colorama_jul
happyhomes_2019

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

sigtunavatten_standard
EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

teatergrillen_outsider
sigtunavatten_outsider
nrh
connys