defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Personrån i Sigtuna

En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

centrum_artikel

Polis larmades till ett personrån i Sigtuna vid 16.20-tiden:
– Det är några som visat upp ett vapenliknande föremål och sedan rånat en person på en mobiltelefon, de lämnade sedan platsen i en bil, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Minst tre polispatruller deltog i jakten efter rånarna men utan resultat var beskedet kring 18-tiden. Rånet skedde i närheten av kyrkogården i centrala Sigtuna. Målsägande skadades inte fysiskt, en anmälan om rån upprättades och polisen har hållit förhör.

salong_elisabeth_helsida
defacto_helsida

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

2020_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

connys_helsida
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

speedy_helsida
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider