socialdemokraterna_maj_panorama
Dragan Perkovic med Ibrahim Khalifa (S) och Pierre Cengiz-Edstrand (MP) i samband med en pressträff för samarbetet i kommunledningen.Foto: Daniel Iskander

Perkovic avgår som ordförande i Liberalerna

Under onsdag kväll håller Liberalerna årsmöte och Dragan Perkovic som inte är med på valberedningens förslag som ny ordförande avgår innan mötet: - Jag vill behålla min värdighet och det beror på det enskilda ärendet hur jag kommer agera i fullmäktige framöver, säger Dragan till märsta.nu

centrum_artikel_host

Dragan Perkovic fick ihop 108 personröster i samband med valet 2014 och blev näst mest kryssad i partiet, bara Pernilla Bergqvist hade fler kryss med 110. Under det gångna året har samarbetet gnisslat mellan kommunledningen, särskilt mellan liberalernas kommunalråd Dan Rosenholm och Pierre Cengiz-Edstrand (MP). Tack vare Perkovic ska det ändå ha gått att samarbeta inom partierna. Dragan var även med på en pressträff i höstas där de tre partierna (S), (MP) och (L) deklarerade att det nu ska blickas framåt:
– Jag har varit nyckelperson för att få ihop koalitionen, nu finns det ingen garanti att jag fortsätter med Liberalerna i fullmäktige, säger Dragan till märsta.nu

Kritisk mot kommunalrådet
Bakgrunden är att Dragan ska ha motarbetats av Rosenholm. Rosenholm ska ha krävt hela styrelsens avgång förra året då Perkovic som ordförande i partiet vägrade skriva på ett svar om varför Rosenholm mottog ersättning från Socialdemokraterna hösten 2014 för att arbeta med politik.
– Han krävde hela styrelsens avgång men fick backa efter att representanter från länsnivån i partiet sagt nej, berättar Perkovic.

En annan del i det hela är att Rosenholm också ska ha gett sig på enskilda styrelseledamöter och bearbetat valberedningen, därför är heller intre Dmytro Pronchev nominerad som kassör eller andra roller i partiet, enligt Perkovic.
– Nu har han fått valberedningen på sin sida som använder en påhittad praxis för att bli av med mig som ordförande.

Ska driva liberal politik själv
Dragan säger att han kommer fortsätta vara medlem i partiet och verka för en liberal politik i kommunen. Dock hävdar han att Liberalerna med Rosenholm i spetsen inte driver liberal politik:
– De driver en politik som exkluderar inte inkluderar. Om de vill får de utesluta mig, men jag tänker inte utesluta mig själv och jag tänker fortsätta vara verksam i fullmäktige, men nu skär jag ner på aktiviteten hos Liberalerna.

Rosenholm: Känner inte till valberedningens arbete
Dan Rosenholm bemöter den kritik Perkovic lägger fram. Han säger att han inte känner till de förslag som valberedningen lagt fram eftersom de arbetar med stor integritet.
– De har lagt ner ett extremt arbete på intervjuer, noga undersökt hur olika personer skött sina uppdrag, närvarat på möten, och i sitt val tagit hänsyn till att skapa en fungerande blandning av personer.

Förstår besvikelsen
Den överenskommelse Dragan Perkovic var med och arbetade fram förutsätter Dan Rosenholm kommer att presenteras som en del av styrelsens redovisning till årsmötet ikväll:
– Jag har förståelse för besvikelserna hos politiker som inte får förnyat förtroende, men man ska ha klart för sig att politik är ett tufft arbete som kräver tid, närvaro på möten och inte minst ett starkt engagemang för människor och de invånare vi är satta att representera.

”Handlar inte om besvikelse”
Perkovic avfärdar dock Rosenholms förklaring, han är inte besviken på att han inte får vara kvar som ordförande utan att han blir bemött som att han inte finns:
– Jag har hela mitt liv bevisligen haft ett starkt engagemang för att människor ska ha det bra men de bemöter mig som att jag inte är en del av sammanhanget, vad är det för människor som inte pratar med partikamrater? Det är ett tufft arbete och jag har lagt ner mycket tid och varit på många möten för att hantera konflikter inom koalitionen.

connys_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host