eldsjal2024_pan
Planet står här ute på bana 3 nu under morgonenFoto: Skärmdump/Flightradar24

Passagerarplan bombhotat på Arlanda

Ett flygplan på Arlanda evakuerades efter att blivit bombhotat på torsdag kväll. Ett stort pådrag kallades ut till flygplatsen för undersöka planet: – Det är riktat mot en specifik flight och det inkom via telefon, sa Sven-Erik Olsson, informatör vid polisens ledningscentral.

centrum_artikel_host

Under torsdagskvällen fick Arlanda flygplats in ett bombhot.
– Vi fick uppgifter till vår ledningscentral klockan 21.33 att en specifik flight utsattes för ett bombhot, säger Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral.

”Inkom via telefon”
Enligt Sven-Erik Olsson ska det handla om andrahandsuppgifter. Han vill dock inte gå in närmare på vad det är för form av hot.
– Det är allt jag kan säga, jag kan bara kommentera att det kom ett bombhot, det inkom via telefon men inte till oss direkt, säger han.

Hann nästan lyfta iväg
Händelsen är rubricerad som grovt olaga hot mot grupp. Det bombhotade planet hade precis lämnat sin gate när man fick kännedom om hotet. Polisen hann stoppa planet precis innan den skulle lyfta iväg.
– Den höll på att taxas ut men stoppades och evakuerades, planet kommer att undersökas av tekniker med speciell kompetens, vi har också ett antal polispatruller där.

Finns det någon misstänkt?
– Inte vad jag känner till.

”Stängt av två pirer”
Enligt Ulrika Fager, pressansvarig på Swedavia, är det ett flygplan från Thai Airways med cirka 300 passagerare. Planet skulle lyfta från Arlanda klockan 20.45 och hade Bangkok, i Thailand, som destination. I samband med bombteknikernas arbete spärras också delar av flygplatsen av.
– Polisen har rått oss att spärra av och vi har även evakuerat det plan som är berört, utifrån det sen utrymde vi även två pirer på utrikesterminalen, på terminal 5, det är pir F och A. Den här tiden på dygnet så har vi lite trafik så vi har liten påverkan men den påverkan vi har är att resenärer som kommit in har inte fått komma in via vanliga vägen. Vi försöker ta hand om resenärer på bästa sen i avvaktan på polisens, säger Ulrika Fager.

En uppgiftslämnare berättade klockan 3 i natt för märsta.nu att de flesta resenärer slussats till hotell runt omkring i området:
– Vi kommer inte iväg förrän någon gång under fredagen, sa resenären.

Enligt sajten Flightradar24 står planet igång ute på bana 3 nu vid  6.50 på morgonen. Planet har flyttats längst bort från flygplatsområdet.
– Det kommer att ske en teknisk undersökning under dagen, planet har flyttats till säker plats på flygplatsen, uppger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral vid 7.30-tiden

Än vid 13.30 står planet kvar, den tekniska undersökningen har inletts och väntas pågå ett tag enligt Polisen.

Uppdaterad kl. 13.46

connys_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out