defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Överlagt hot mot P-vakt: Skulle skära av kroppsdel

En parkeringsvakt hotades grovt tidigare i veckan av en person som hade fått en P-bot på Arlanda. Gärningsmannen hade ringt upp kommunen och hotat att skära av en kroppsdel på P-vakten.

centrum_artikel

”Jag ska skära k-n av dig” ska en person ringt till kommunen och sagt efter att ha fått avslag på en överklagad parkeringsbot som utfärdades på Arlanda. Enligt uppgift till märsta.nu framfördes hotet till en person i receptionen.
– Vi tar detta hot på allvar och kommer att vidta nödvändiga åtgärder, skriver Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret, i ett mail till märsta.nu

Enligt kommunen är det ovanligt med den här typ av överlagda. Den berörda parkeringsvakten kommer att få stöd:
– Vi arbetar aktivt med utbildning kring bemötande samt hur hantera situationer av hot och våld. På Arlanda arbetar parkeringsövervakarna två och två. I övriga delar av kommunen i övrigt varierar det om parkeringsövervakarna arbetar ensam eller två och två, fortsätter Ulf Sävström.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider