panorama_stationshusen
Foto: Insändarbild

Ombyggnation av Ekillaskolan försenas

Efter branden i barackerna så kommer ombyggnationen av Ekillaskolan att försenas 4-6 veckor enligt ett pressmeddelande från Pernilla Bergqvist (FP), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

centrum_artikel_host

Trygghetsfrågor har varit viktigt för kommunledningen och sent i våras presenterades ett så kallat ”Trygghetspaket”. Men den senaste veckan har varit allt annat än trygg för kommuninvånarna som drabbats av sophusbrand, attack på taxi, knivrån i Sigtuna och två bilbränder:
– Vi jobbar väldigt aktivt med trygghetsfrågor i kommunen och även om detta med branden på Ekillaskolan just inträffat ska man ha klart för sig att vi det senaste året har minskade fall med skadegörelse och bränder, säger Pernilla Bergqvist (FP), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Enligt Pernilla Bergqvist beror minskningen på att olika aktörer samverkar inom barn- och ungdomsförvaltningen, socialtjänst, polis och räddningstjänst. Två fältarbetare har också anställts och med anledning av branden har antalet ”ronderingar” av trygghetsväktarna kring skolorna ökats. Enligt pressmeddelandet från Folkpartiet så har antalet bränder minskat i kommunen, särskilt runt skolor eftersom man tagit bort brännbara föremål som containrar med brännbart material. Brandkåren arbetar även kontinuerligt med skolbesök och hembesök till kommuninvånare för att öka brandskyddet.

Oppositionsrådet Olov Holst (M) väljer också att kommentera helgens händelser:
– Invånarna i kommunen måste kunna känna sig trygga såväl till vardags som under helgerna. Den typen av vandalism med rån och misshandel som präglade helgen är fullständigt oacceptabel och vi förtroendevalda politiker i kommunen måste göra vad vi kan för att se till att detta inte händer igen. På måndagen begärde jag därför ett möte med kommunens trygghetsansvarige och krävde att kommunen ska agera för att analysera vad som hänt och agera förebyggande så att situationen inte eskalerar

eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
stationshusen_outsider
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host