sommar
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Ökningen på 20 år: 500 procent

Priserna på bostadsrätter i kommunen har gått upp med över 500 procent under 20 års tid visar nya siffror från Svensk Fastighetsförmedling.

marstakalaset_artikel

Svensk Fastighetsförmedling har med Mäklarstatistiks siffror undersökt hur mycket priserna ökat i hela riket på 20 års tid. I Sigtuna kommun är ökningen på bostadsrätter 511 procent, ca fem procent lägre än snittet för länet. Mest i länet har priserna ökat i Upplands-Bro med 2475 procent, följt av Huddinge 1903 och Botkyrka 1845.
– Historiskt sett har lägenheter varit en mer etablerad boendeform i Stockholm jämfört med andra kommuner i Sverige och därav är prisutvecklingen för bostadsrätter inte lika kraftig som i andra dela av landet, kommenterar Angelica Hermansson, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Stockholm.

Mäklaren: Bra för marknaden
I grankommunen Upplands-Väsby var ökningen på 20 år 821 procent och på tio år 178 procent. Sigtuna var ökningen på tio år 223 procent och på fem år 112 procent. På villasidan är ökningen på 20 år 313 procent i Sigtuna kommun, 57 procent på tio år och 40 procent på fem år. Prisnedgången de senaste månaderna tror Svensk Fastighetsförmedling har varit positiva för marknaden:
– Det finns ett tydligt mönster i statistiken. Vart tionde år har marknaden stagnerat efter kraftiga prisökningar för att sedan stabiliseras och därefter fortsätta uppåt igen. Vi ser redan hur priserna återigen har börjat stiga i flera delar av Stockholm, säger Angelica Hermansson,

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

colorama_april2
arlanda_golf_juli
sommar_centrum
marstakalas_helsida
defacto_helsida

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

sommar

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

kontor_thaifong
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

miljopris_helsida

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider
connys
colorama_april