centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Ökningen på 20 år: 500 procent

Priserna på bostadsrätter i kommunen har gått upp med över 500 procent under 20 års tid visar nya siffror från Svensk Fastighetsförmedling.

Svensk Fastighetsförmedling har med Mäklarstatistiks siffror undersökt hur mycket priserna ökat i hela riket på 20 års tid. I Sigtuna kommun är ökningen på bostadsrätter 511 procent, ca fem procent lägre än snittet för länet. Mest i länet har priserna ökat i Upplands-Bro med 2475 procent, följt av Huddinge 1903 och Botkyrka 1845.
– Historiskt sett har lägenheter varit en mer etablerad boendeform i Stockholm jämfört med andra kommuner i Sverige och därav är prisutvecklingen för bostadsrätter inte lika kraftig som i andra dela av landet, kommenterar Angelica Hermansson, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling i Stockholm.

Mäklaren: Bra för marknaden
I grankommunen Upplands-Väsby var ökningen på 20 år 821 procent och på tio år 178 procent. Sigtuna var ökningen på tio år 223 procent och på fem år 112 procent. På villasidan är ökningen på 20 år 313 procent i Sigtuna kommun, 57 procent på tio år och 40 procent på fem år. Prisnedgången de senaste månaderna tror Svensk Fastighetsförmedling har varit positiva för marknaden:
– Det finns ett tydligt mönster i statistiken. Vart tionde år har marknaden stagnerat efter kraftiga prisökningar för att sedan stabiliseras och därefter fortsätta uppåt igen. Vi ser redan hur priserna återigen har börjat stiga i flera delar av Stockholm, säger Angelica Hermansson,

centrum_helsida2020
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
happyhomes_2019
connys_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

connys
nrh
teatergrillen_outsider